16-2: Lørenskog knuste Kongsvinger 16-2 i eliteserien i hockey. Her ved Lørenskogs Wacey Rabbit.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
16-2: Lørenskog knuste Kongsvinger 16-2 i eliteserien i hockey. Her ved Lørenskogs Wacey Rabbit. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Hockeyrekord da Lørenskog scoret 16 mål

Sesongens største seier.

Kongsvinger gikk på en ny smell da Lørenskog kom på besøk torsdag kveld. Laget fra Romerike ga seg ikke før det sto 16-2 på måltavla.

Det var lite som minnet om en eliteseriekamp i Kongsvinger ishall, for det var forskjellen på lagene altfor stor. Etter «bare» å ha ledet 7-2 etter to perioder, tok Lørenskog fullstendig av i de siste 20 minuttene og scoret ni ganger.

David Laiberté var kveldens toppscorer med tre mål og én assist, mens Robin Sterner hadde fem målpoeng (ett mål, fire assister).

Frisk tapte igjen Kongsvinger har ligget på tabellbunnen hele sesongen. Hedmarkslaget står med sju fattige poeng. De seks siste kampene har klubben tapt med minst seks mål, og mot Stavanger nylig stilte de med bare elleve utespillere.

I toppen av tabellen tok Stavanger et nytt steg mot seriemesterskapet da de slo formsvake Frisk Asker 7-4 på borteis. Serielederen tok føringen tidlig, og ga aldri fra seg initiativet. Frisk har på sin side fire tap på de seks siste, og en plass blant de tre beste blir stadig vanligere å oppnå.

Kommer Frisk på 4.-plass, møter de etter alt å dømme Vålerenga i første runde av sluttspillet.

Fem poengs luke I Fredrikstad slo Sparta erkerival Stjernen 4-2 i et intenst Østfold-derby. Det var uavgjort et godt stykke ut i tredje periode, men mål av David Hallström og Marius Hagberg i sluttminuttene avgjorde kampen for gjestene fra Sarpsborg.

I Lillehammer fikk hjemmelaget som ventet enkel kamp mot Manglerud Star, som ligger nest sist med bare 14 poeng. Sluttresultatet ble 7-2.

Stavanger topper tabellen med 85 poeng, fem foran Storhamar på annenplass. Deretter følger Lørenskog, Frisk Asker, Sparta, Vålerenga og Lillehammer. Stjernen har den siste sluttspillplassen.

(NTB)