SENKET:  Tsjekkia og målvakt Sebastian Dahm tapte mot Danmark i hockey-VM. Det er dårlig nytt for Norge. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
SENKET: Tsjekkia og målvakt Sebastian Dahm tapte mot Danmark i hockey-VM. Det er dårlig nytt for Norge. Foto: REUTERS/Grigory DukorVis mer

Hockeysjokk i Norges gruppe kan knuse kvartfinalehåpet

Tsjekkia tapte.

(Dagbladet): Danmark sto for en real overraskelse ved å slå stormakten Tsjekkia i ishockey-VM. Danskene vant 2-1 etter straffekonkurranse.

Det betyr at veien blir tøffere for det norske laget i håpet om en kvartfinaleplass. Resultatet var overraskende fordi Tsjekkia har framstått som ett av VMs aller beste lag - og vant blant annet 7-0 mot Norge tidligere i uka.

Tett Tsjekkerne vant skuddstatistikken med 41-21, men det hjalp lite mot gjerrige dansker. Danskenes redningsprosent på 97,56 var nok til å dra i land seieren til slutt.    

Tsjekkia tok ledelsen i 2. periode ved Tomas Plekanec - og Danmark svarte første i 3. periode da Morten Madsen satte inn 1-1-målet. I straffekonkurransen vant danskene etter at Michal Repik misset.

Norge er nummer sju i gruppe A med fem poeng da to kamper gjenstår. Danmark har fjerdeplassen med åtte poeng. De fire beste går til kvartfinale.

Fortsatt A-nasjon Selv om kvartfinalehåpet henger i en tynn tråd, slipper Norge å tenke på nedrykk. Etter at Latvia slo Kasakhstan lørdag kveld, er Norge sikret plassen i A-VM neste år.

- Det var fullt fortjent at de vant, og veldig bra for oss. Det hadde vært forferdelig hvis vi skulle ha rykket ned i år, når vi har spilt så bra og hatt marginene og dommeren mot oss. Så jeg synes det er fullt fortjent at vi beholder plassen og har mulighet til å spille om kvartfinale, sa landslagssjef Roy Johansen til NRK i går.

Thoresen overtar som landslagssjef 1. juni.

Dermed kan de norske spillerne gå til møtet med Russland i morgen med en litt annen følelse enn å ha kniven direkte på strupen.

Roy Johansens hadde sin siste ordentlige trening med landslaget søndag formiddag. Den siste treningen fordi nå framover i VM blir det kamper hver dag, eller hvis det blir avansement til kvartfinale også en reisedag til St. Petersburg, skriver NTB.

- Russland har jo masse stjernespillere, og blant andre Alexander Ovetsjkin og de andre gutta fra Washington har jeg hatt mange kamper mot, sier Mats Zuccarello.

Norge møter Russland og Latvia i de to siste kampene.

OVERRASKET: Danmarks hockeygutter slo Tsjekkia i VM. Her jubler Nicklas Jensen og Nikolaj Ehlers. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
OVERRASKET: Danmarks hockeygutter slo Tsjekkia i VM. Her jubler Nicklas Jensen og Nikolaj Ehlers. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV Vis mer