Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeyspiller risikerer fengsel etter brutalt overfall på isen

- Det likner på grov mishandling.

OVERFALT: Finlands Ville Peltonen slapp med hjernerystelse etter det brutale overfallet. Her i landskamp mot Norges Daniel Sørvik og Mats Trygg.  
Foto: Martti Kainulainen / SCANPIX
OVERFALT: Finlands Ville Peltonen slapp med hjernerystelse etter det brutale overfallet. Her i landskamp mot Norges Daniel Sørvik og Mats Trygg. Foto: Martti Kainulainen / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Finsk hockeysport rystes av Jokerit-spiller Samir Ben-Amors angrep på Helsingfors IFKs Ville Peltonen i finsk toppserie SM-liiga i helga.

Nå risikerer Ben-Amor fengselsstraff, skriver Expressen.

Tv-bildene fra hendelsen viser at Jokerit-spilleren takler Peltonen i isen bakfra, før han fortsetter å slå en etter hvert forsvarsløs og liggende motstander.

Peltonen mistet bevisstheten en kort stund, og endte med hjernerystelse etter angrepet.

- Det likner på grov mishandling ettersom de siste slagene utøves mot et forsvarsløst offer, sier advokat Henry Saleva, ifølge den svenske avisa.

Trenerne mistenkes
Samir Ben-Amor etterforskes av politiet etter hendelsen, og det rettes også mistanker mot Jokerits trenere Tomi Lämsä og Tomek Valtonen.

Ben-Amor skal ha antydet i intervjuer etter kampen at trenerne anmodet ham om å angripe Peltonen, noe Lämsä avviser.

- Jeg etterlyser litt perspektiv i denne diskusjonen. Nå handler alt bare om denne ene episoden, sier han, og mener det var flere hendelser i kampen som bør diskuteres i etterkant.

Uforståelig
Ville Peltonen på sin side er glad for at han slapp med hjernerystelsen.

- Det er den eneste alvorlige følgen av dette, alt annet er utelukket, sier Peltonen, som likevel må ta en pause fra ishockeyen.

- Jeg har vanskelig for å forstå at noe sånt kan skje i et lag med proffer som Jarmo Käkeläinen, Ossi Väänänen og Riku Hahl, sier finnen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media