Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeystjerne kalt homo i beste sendetid

På svensk rikskringkasting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SVTs «Hockeykväll» er et av Sveriges mest populære programmer og har over én million seere. Mandag kveld fikk de besøk av den finske hockeyjournalisten Kaj Kunas, som ble bedt om å gi sin vurdering av Sveriges fremste hockeystjerner.

Kunas tok ikke bare for seg ferdighetene på isen - men også spillernes seksuelle legning.

Etter å ha snakket litt om de hjemlige proffene Jörgen Jönsson og Mikael Renberg, tok han for seg NHL-stjernen Mats Sundin.

- Homoseksuell, mimet Kunas inn i kameraet ifølge Expressen.se.

Legger seg flat

Programleder Peter Jihde hevder han hadde blikket et annet sted da episoden skjedde, men sier han umiddelbart tok kontakt med Kunas da han fikk høre om mimestuntet.

- Selv la jeg ikke merke til ordvalget under sendingen, ettersom jeg hadde blikket inn i et kamera, men da jeg forsto hva som hadde skjedd ringte jeg umiddelbart til Kaj og spurte hva dette skulle bety. Han forklarte at finsk hockeypublikum benytter seg av slike fornærmelser som slagord, men at han personlig anser det som beklagelig oppførsel, som han selv ikke står inne for, sier Jihde til SVTs egen hjemmeside.

Han legger til at Kunas selv har bedt om unnskyldning for mimingen.

KALT HOMO: Den svenske NHL-stjernen Mats Sundin ble kalt homoseksuell i beste sendetid på svensk TV. Foto: AP
KALT HOMO: Den svenske NHL-stjernen Mats Sundin ble kalt homoseksuell i beste sendetid på svensk TV. Foto: AP Vis mer

- Jeg og resten av redaksjonen på Hockeykväll vil klargjøre at vi tar kraftig avstand fra både hets mot homoseksuelle samt den ukulturen som fortsett finnes i deler av hockeyverden. Vi ber om unnskyldning om denne delen av sendingen har vakt reaksjoner, sier Jihde.

Som nepper inviterer Kaj Kunas tilbake til Hockeykväll med det første.