Hockeystjernen ble lovet et års forbruk av øl i 1994 - får det først nå

- Makeløst at det kan skje etter 17 år.

(Dagbladet): Magnus «Sigge» Svensson var med da Sverige vant OL-gull i hockey på Lillehammer i 1994, og ble også kåret til VMs beste back da det samme svenske landslaget tok VM-bronsen samme år.

Som premie for å komme med på verdenslaget i VM skulle han få et års forbruk av øl fra bryggeriet Warsteiner.

Men det fikk han aldri.

Ble forbanna
- Jeg fikk ikke noe. Jeg var på dem i forbindelse med VM i 1997, men da fikk jeg ikke noe svar. Jeg ble snytt for konfekten og ble litt forbanna senere da jeg så hva slags priser de andre fikk, sier den nå 48 år gamle Svensson til den svenske avisa Aftonbladet.

Både Bill Ranford og Paul Kariya fikk ifølge avisa hver sin bil for å komme med på verdenslaget, Svensson satt altså igjen med et løfte om øl.

Fikk gruppe på Facebook
Men da Aftonbladet skrev om saken i går tok Svenssons mange fans tak i løftebruddet. På Facebook opprettet noen støttegruppa «Öl till Magnus Sigge Svensson» og fikk raskt over 2000 medlemmer.

Da tok den svenske distributøren av Warsteiner kontakt og lovet å ordne opp i miséren.

- Vi har blitt nedringt etter artikkelen deres og har forsket litt på saken. Det virker som om dette er sant, og vi syns definitivt at «Sigge» skal få sine øl, sier Boris Elgefjord til Aftonbladet.

Inviterer på øl
Nå gjenstår det bare for ølimportøren og den gamle hockeyspilleren å avtale hvordan de skal få overlevert et års forbruk av øl, før saken kan legges død etter 17 år.

- Det er jo helt sykt. Det er helt makeløst at det kan skje så mye etter 17 år, sier Svensson til avisa.

- Jeg får takke dem som startet gruppa personlig om jeg bare for vite hvem de er. Da får de veldig gjerne komme hjem til meg og smake på litt av ølet.