Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hockeystjerner trekker seg etter voldtektsanklage

Ute av landslaget.

(Dagbladet.no): Henrik Tallinder, Andreas Lilja og Kristian Huselius trekker seg fra ishockeylandslaget på ubestemt tid etter at de i går ble avhørt angående den angivelige voldtekten av en 21 år gammel jente.

Voldtekten skal ha skjedd i Norrmalm i Stockholm. Ifølge Expressen skal spillerne ha voldtatt kvinnen ved flere anledninger fra kl. 03 natt til onsdag til kl. 11 om morgenen.

Erkjenner sex

Spillerne skal nå selv ha tatt initiativet til å trekke seg fra den svenske landslagstroppen.

- Det er på grunn av det seneste døgnets turbulens og hensynet til ishockeyens omdømme, sa Michael Englund i det svenske hockeyforbundet på en pressekonferanse i formiddag.

Spillerne skal ha erkjent å ha hatt sex med kvinnen, men påstår det hele skjedde frivillig, skriver Expressen i går.

De tre ble hentet på spillerhotellet til landslaget klokka 15.30 i går og ble sluppet etter avhør klokka 20.30.

Kritiserer politiet

- USKYLDIG: Andreas Lilja (fra venstre), Kristian Huselius og Henrik Tallinder hevder alle å være uskyldige i voldtektsanklagene. Foto: AP
- USKYLDIG: Andreas Lilja (fra venstre), Kristian Huselius og Henrik Tallinder hevder alle å være uskyldige i voldtektsanklagene. Foto: AP Vis mer

Svensk politi var i går nøye med å påpeke at de tre ikke er mistenkte for den angivelige voldtekten.

- Det finnes ikke mistanker mot dem, og de ble ikke avhørt som mistenkte, sa politibetjent Håkan Åberg til

Det svenske ishockeyforbundet ba politiet om å utsette avhørene til etter gårsdagens landskamp mot Tsjekkia, som forøvrig endte med 3-2-seier til Sverige. Men det gikk ikke politiet med på.

- Det er veldig kjedelig at det har blitt en slik oppstandelse rundt en slik sak. Det er beklagelig og kjedelig, sa Englund, som også kritiserte politiet for at de ikke kunne utsette avhøret til etter kampen.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

503 Service Unavailable