Hødd på hodet ut av Europa League

Tromsø slapp med skrekken.

BARE KØDD FOR HØDD: Hødd må ta den tunge veien hjem etter 0-2 i Kasakhstan. Her fra det første oppgjøret i Norge.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BARE KØDD FOR HØDD: Hødd må ta den tunge veien hjem etter 0-2 i Kasakhstan. Her fra det første oppgjøret i Norge. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

• Aktobe - Hødd 2-0 (1-0) 2-1 sammenlagt    
• Inter Baku - Tromsø 1-0 (0-0) 1-2 sammenlagt

(Dagbladet): Hødd har ikke fått den beste oppladningen til bortemøtet med Aktobe i Kasakhstan. De to Hødd-spillerne Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen gikk glipp av Hødds returoppgjør i Europa League fordi de ikke fikk innvilget visum, og begge spillerne er viktige brikker for Hødd. De var savnet i kveld.

Hødd fikk en elendig start da Aktobe scoret etter bare seks minutter. Lagene var på dette tidspunktet like langt. Kvarteret ut i andre omgang ble vondt til verre for Hødd da Aktobe doblet ledelsen.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen Nilsen mente laget stod foran en større utfordring enn da Tromsø ble slått i cupfinalen i høst, og at et avansement vil være en større sportslig prestasjon. Slik gikk det dessverre ikke, og nå må laget ta den tunge veien hjem uten avansement.

- Jeg synes 2-0 gir et greit bilde av kampen. De var hakket bedre enn oss og vant fortjent. Men jeg er utrolig stolt av innsatsen som ble lagt ned. Vi kunne fort ha gått videre også. Jesper (Törnqvist) var noen centimeter fra å stusse ballen i mål. Så vi var nær avansement, slo trener Lars Arne Nilsen fast overfor Vikebladet.

Tromsø Tromsø hadde på sin side et godt utgangspunkt før møtet med Inter Baku. Med 2-0 i kofferten fra møtet på Alfheim var det nordlendingene som hadde det beste utgangspunktet av samtlige norske lag før returen.

Kvarteret før slutt scoret hjemmelaget, og det ble noen stressende sluttminutter for Tromsø. Likevel klarte Tippeliga-laget å holde hodet klart, og er dermed klare for neste runde.