REDDA PLASSEN: Hødd berget plassen i Adeccoligaen etter at Alta slo Tromsdalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
REDDA PLASSEN: Hødd berget plassen i Adeccoligaen etter at Alta slo Tromsdalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hødd redda Adecco-plassen etter 4-0-tap

Alta-seier sørget for fornyet kontrakt.

(Dagbladet): Hødd berget plassen i Adeccoligaen til tross for at de selv tapte 4-0 borte mot Bodø/Glimt.

Alta vant nemlig 3-2 borte mot Tromsdalen, og det betyr at Tromsdalen rykker ned på grunn av en to måls dårligere målforskjell en Hødd.

- Bare hyggelig d Hødd, skriver Alta-spiller Christian Gauseth på Twitter.

- Alta <3 Tusen takk, skriver Hødd-spiller Pål André Helland.

Dramatisk Strømmen, Bryne, Hødd og Tromsdalen kriget på forhånd om å berge plassen før den avsluttende runden. Strømmen og Bryne vant begge sine kamper, og berget med det plassen de også. Strømmen vant 2-1 borte mot Ranheim, mens Bryne vant med samme sifre over Ull/Kisa. Ull/Kisa knep tross tapet den fjerde og siste kvalifiseringsplassen, ettersom også Ranheim og HamKam på plassene rett bak tapte.

HamKam ble slått 2-4 av Mjøndalen og endte i likhet med Ranheim ett poeng bak Ull/Kisa.

Sandefjord og Ull/Kisa først ut I første runde av opprykkskvalifiseringen spiller Sandefjord mot Ull/Kisa og Mjøndalen mot Bodø/Glimt.

Vinnerne møtes om retten til å utfordre tredje siste lag i eliteserien i kamp om en plass i eliten. Før søndagens runde var det allerede klart at Start og Sarpsborg rykker opp. Alta, Notodden og Bærum var allerede klare for 2. divisjon.

(NTB)