Hødd-spillere nektet innreise til Kasakhstan

- Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist.

NEKTES INNREISE: To Hødd-spillere nektes innreise til Kasakhstan etter at de ikke fikk innvilget visum.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEKTES INNREISE: To Hødd-spillere nektes innreise til Kasakhstan etter at de ikke fikk innvilget visum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): De to Hødd-spillerne Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen går glipp av Hødds returoppgjør i Europa League i Kasakhstan. Det melder TV 2.

IL Hødd Fotball bekrefter i kveld at to spillere ikke fikk innvilget visum til bortekampen i Kasaksthan, mot FC Aktobe.

Direktør Bjørn Klubbenes i Via Egencia, opplyser at de ikke har fått oppgitt noen grunn for avslagene, til tross for gjentatte henvendelser til den Kasaksthanske ambassaden.

- Etter at vi leverte inn visumsøknadene fredag 13/7, har vi fulgt opp inn mot ambassaden for å sikre at alt så greit ut, og tilbakemeldingene har vært at alt er ok. Vi har levert alt av dokumentasjon innen fristen og alt av papirer skal være i orden. Vi har gjort det som står i vår makt for å få dette til, men må dessverre reise uten to av klubbens spillere. Også to Hødd-supportere fikk avslag på sin søknad, av ukjent årsak, skriver han i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

Takk for sist Norges Fotballforbund og UEFA har også vært involvert for å få visumsøknadene på plass dessverre uten å lykkes med dette. NFF vil på ny og på formelt grunnlag ta problemstillingen opp med UEFA. NFFs generalsekretær Kjetil Siem bekrefter til TV 2 at to Hødd-spillerne går glipp av returmøtet.

- Det er to spillere som ikke har fått visum. Mellom linjene ser dette ut som et takk for sist, siden laget fra Kasakhstan ikke fikk innreisetillatelse for to spillere fra Usbekistan før i siste liten før hjemmemøtet med Hødd. Men for dem gjelder det andre regler. Det er nok tettere bånd mellom fotballklubbene og myndighetene i dette landet enn hos oss, sier han til TV 2.

Kampen mot Aktobe spilles torsdag. Hødd vant hjemmekampen 1-0.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen Nilsen mener laget står foran en større utfordring enn da Tromsø ble slått i cupfinalen i høst og at et avansement vil være en større sportslig prestasjon.

Hødd-treneren ble også konfrontert av kasakhstanske journalister i forkant av det første oppgjøret etter et Borat-utsagn.