VIDERE:  Christian Gauseth og Mjøndalen kan fortsatt drømme om eliteseriespill, etter å ha slått Hødd 2-0 i playoffen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIDERE: Christian Gauseth og Mjøndalen kan fortsatt drømme om eliteseriespill, etter å ha slått Hødd 2-0 i playoffen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hødd sviktet hjemmepublikummet - Mjøndalen videre

Eliteseriespill 2014 fortsatt mulig for Mjøndalen.

• Hødd - Mjøndalen 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Hødd kunne rykket direkte opp til Tippeligaen i den siste serierunden søndag, men Mjøndalen ble for sterke.

I dag møttes lagene igjen, til første runde i kvalifiseringen til eliteserien.

Men også i dag ble Mjøndalen for sterke for laget fra Ulsteinvik.

Fortjent ledelse Horder med hjemmefans hadde møtt opp for å heie fram de blå - og for å forsøke å sikre avansement i playoffen og sørge for at Tippeliga-drømmen kunne leve litt lenger.

Mjøndalen viste seg svært farlige tidlig i kampen, og Hødd og Jan-Lennart Urke hadde nok å bryne seg på.

Derfor var det fortjent da brunskjortene tok ledelsen.

I det 39. minutt klinte Vamouti Diomande til fra 20 meter - og rett i nettmaskene i motsatt hjørne.

Det ble sikkert snakket om å spille mer offensivt i Hødd-garderoben i pausen - men bare to minutter ut i andre omgang fikk hjemmelaget seg en ny baklengs.

Gauseth doblet Christian Gauseth fikk tid og rom til å gå inne på Hødd sin banehalvdel - og fra rundt 25 meter fyrte Mjøndalen-spilleren av. Keeper Urke ble stående midt i mål, tydelig lamslått, og gjorde ingenting for å hindere 2-0-målet.

Omgangen fortsatte som store deler av førsteomgangen - hvor Mjøndalen styrte og Hødd sleit med å komme til sjanser.

Men idet klokka viste 70 spilte minutter, så våknet både Hødd og hjemmepublikummet - og plutselig var det Hødd som skapte sjanse på sjanse og satte gjestene under veldig press.

I det 77. minutt var Hødds Espen Standal svært nære en redusering, men en god redning fra Ivar Andreas Forn hindret jubel hos de blå.

Men gjestene fra Østlandet sto stormen igjennom - og ti minutter før slutt begynte hjemmepublikummet å gi opp og forlot stadion.

Mjøndalen tar dermed imot Ranheim, som seiret hjemme mot HamKam, til neste kvalifiseringsrunde. Vinneren i den kampen møter det eliteserielaget som ender på kvalikkplass.