Hødd-trener ble konfrontert av Kasakhstansk presse etter Borat-vits

- Det var aldri i mine tanker at jeg kunne såre noen.

 VERY NICE!:  Det skulle være en morsom spøk, men... NOT!  High-five!  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VERY NICE!: Det skulle være en morsom spøk, men... NOT! High-five! Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen spiller Hødd sin første kamp i Europa League. Kasakhstanske Aktobe er klubbens motstander.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen kom i søkelyset til de gjestende journalistene på dagens pressekonferanse etter at han kom med dette utsagnet til VG da trekningen ble kjent:

- Vi får vel ta på oss blå Borat-drakt og spille, sa Nilsen, og siktet til den grønne badedrakten som er godt plantet mellom rumpeballene på hovedrollen Borat i filmen.

Storfilm Borat er en britisk film fra 2006, med den britiske komikeren Sacha Baron Cohen i hovedrollen som den kasakhstanske journalisten Borat Sagdijev. I komedien følger vi hovedrollen Borat gjennom hans første tur til USA, jakten på Pamela Anderson og møter med ymse nisjekulturer i landet.

- Da vi først hørte at vi kunne havne i Kasakhstan tenkte vi umiddelbart på Vladimir Smirnov, Alma Ata, og Borat. For oss er han en artig kar, men slik er det tydeligvis ikke for kasakhstanerne, sier Nilsen til NRK etter overraskelsen.

Rasistisk For kommentaren falt ikke i god jord hos de kasakhstanske journalistene som besøkte Ulsteinvik før morgendagens kamp. Borat ble oppfattet som en rasistisk film som mobbet Kasakhstan da den kom ut. Utspillet fra Larsen skapte overskriftet i landet.

- Det var aldri i mine tanker at jeg kunne såre noen, så det må jeg jo bare beklage på det sterkeste, sier Nilsen til NRK.

Nå håper nok Nilsen at beklagelsen når frem til Kasakhstan før returkampen neste uke. Og den humoristiske treneren hadde ikke glemt sin sterke side i dag heller.

- Det kan kanskje bli litt farlig for meg der nede. Kanskje må jeg ha med livvakt, sier Nilsen og setter strek for den saken, sier han til NRK.