FIKK SPARKEN: Glenn Hoddle leder Tottenham under en treningskamp mot PSV i august 2003. Han fikk sparken i september samme år. Nå håper den tidligere landslagstreneren på en ny sjanse på White Hart Lane, om så bare midlertidig ut sesongen. Foto: Russell Boyce, Reuters / NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Glenn Hoddle leder Tottenham under en treningskamp mot PSV i august 2003. Han fikk sparken i september samme år. Nå håper den tidligere landslagstreneren på en ny sjanse på White Hart Lane, om så bare midlertidig ut sesongen. Foto: Russell Boyce, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Hoddle drømmer om en ny sjanse i Tottenham

Ti år etter at han ble sparket.

Selv om Glenn Hoddle (56) for ti år siden fikk sparken som Tottenham-manager, drømmer han om en ny periode i klubben.

Bookmakerne har pekt ut vikarmanager Tim Sherwood som favoritt til å erstatte sparkede André Villas-Boas, men Hoddle legger ikke skjul på at han er interessert i å gjøre comeback på White Hart Lane.

- Jeg støttet Tottenham fra jeg var åtte år, jeg kom til klubben da jeg var tolv, forlot den som 28-åring og kom tilbake som manager. Det ligger i blodet mitt. Ja, jeg ønsker å komme tilbake, sier Hoddle til Sky Sports.

- Jeg er klar for å gjøre alt for klubben, selv om den bare skulle ønske meg ut sesongen.

Hoddle har en stor stjerne blant Tottenham-fansen. Han er regnet for å ha vært en av klubbens aller beste spillere noensinne. Men managerkarrieren i Nord-London endte ikke godt. Etter to år fikk han sparken i september 2003, da Spurs sto med bare fire poeng etter seks kamper.

Utenfor i sju år 56-åringen har stått utenfor manageryrket siden han forlot Wolverhampton i 2006. Den tidligere Spurs-spissen Gary Lineker har bedt styreformann Daniel Levy om å gi Hoddle et nytt forsøk.

Sherwood, som ledet Tottenham til 3-2 over Southampton søndag, er bare interessert i å fortsette om han får jobben permanent.

- Jeg vil ikke ha denne jobben i ti minutter. Enten går vi videre eller ikke. Det er en stor ære å representere Tottenham, men det må føles riktig for både meg og klubben, sier Sherwood.

Laudrup og Pochettino Også Swansea-manager Michael Laudrup blir koblet til Tottenham-jobben. Ifølge dansken har han ingen planer om å forlate klubben fra Sør-Wales med det første.

- Tottenham er en stor klubb, men jeg vil aldri slutte her midt i sesongen. Når navnet ditt blir koblet til en annen klubb, antar jeg det er fordi noen mener du gjør en god jobb, sier Laudrup.

Mauricio Pochettino i Southampton og Nederland-trener Louis van Gaal er andre kandidater som er blitt nevnt. Ajax-trener Frank de Boer har utelukket seg selv i Tottenhams managerjakt.

(NTB)