Hoddle får 650 mill. kroner

Steffen Iversens nye sjef i Tottenham, Glenn Hoddle, skal få 650 mill. kroner til spillerkjøp. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Dermed kan framtida til både Iversen og Øyvind Leonhardsen virke mer usikker i London-klubben. For løftet til den tidligere landslagssjefen fra Spurs-eierne ENIC tyder på at 42-årige Hoddle krevde en massiv pundinnsprøytning til nye spillere før han sa ja.

En som allerede frykter for plassen sin er Iversens spisskollega Les Ferdinand (34).

- Jeg er nødt til å snakke med ham om framtida mi. Mye avhenger av hvilke planer han har for meg, sier Ferdinand som er Bosman-spiller til sommeren.

Ifølge Daily Express får Hoddle hele 50 mill. pund (650 mill. kroner) til disposisjon, mens forgjengereren George Graham bare ble lovet 15 mill. pund da ENIC kjøpte klubben etter nyttår.

Første utgiftspost for Tottenham blir Southamptons krav om kompensasjon. Hoddle hadde femten måneder igjen av kontrakten da han ble lokket tilbake til klubben der han skapte sitt navn som fotballspiller.

Trolig forlanger Southampton titalls millioner før Tottenham kan gjøre som planlagt: La Hoddle lede treningen mandag.

- Vi lar oss ikke dytte rundt av de store gutta. Vi skal spille hardt om dette. Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skal rulle oss tilside og la de ta det de vil ha, sier Saints-styreformann Rupert Lowe til lokalavisa Southampton Echo.

Jo Tessem og Claus Lundekvams klubb må også ha en erstatter for Hoddle. I går kveld var tidligere landslagsstopper Mark Wright et hett tips, men også Kevin Keegan skal fortsatt være aktuell.

United nekter McLaren å fortsette?

Sven-Göran Eriksson er strålende fornøyd med sitt trenerteam for England. Men nå spørs det om Manchester United-assistent Steve McLaren får fortsette. Manager Alex Ferguson skal være skeptisk til at han kombinerer jobbene. - Om jeg fortsetter er opp til Manchester United. Arbeidet jeg gjør i United er det viktigste. Jeg vil det beste for dem. Jeg tror manageren kommer til å forsikre seg om det også, sier McLaren til Daily Mail.

Beckham føler han har grepet

David Beckham gjennomførte sin tredje kamp som landslagskaptein onsdag. Samtlige har England vunnet. - Da jeg sa jeg ikke var noen ledertype mente jeg at jeg trengte noen kamper fordi jeg ikke har prøvde det før. Jeg har jobbet hardt og føler jeg er en naturlig leder nå. Du må vise autoritet og ta ansvar, sier Beckham. 25-åringen sier han føler seg som en sterkere kaptein etter seirene. - Jeg håper det fortsetter, sier United-vingen.

Wenger sa nei til Barcelona

Arsenal har foreløpig vunnet kampen om å beholde manager Arsene Wenger. Ifølge Barcelona-president Joan Gaspart ville ikke franskmannen flytte. Barcelona jakter en etterfølger for Serra Ferrer - som sparkes dersom klubben ikke vinner Uefa-cupen og kvalifiserer seg for Champions League. - Wenger sa han hadde kontrakt med Arsenal og at han ville bli til 2002, sier Gaspart som også fikk nei fra Romas Fabio Capello. Barcelonas førstevalg nå skal være John Carews trener Hector Cuper i Valencia.

Seedorf til Newcastle?

Newcastle-manager Bobby Robson har øremerket nederlandske Clarence Seedorf og Portugal-stopper Fernando Couto som sine neste kjøp. Midtbanespilleren Seedorf er ikke et førstevalg i Inter lenger, mens 31-årige Couto ikke lenger er førstevalg i Lazios midtforsvar.

Pearce legger opp?

Kanskje på tide sier noen. Ved sesongslutt skal i hvert fall Stuart Pearce fortelle om han gir seg med fotballen. Den 39-årige West Ham-backen har allerede fått tilbud om forlenging av etårskontrakten han har med londonlaget. - Spørsmålet er heller om jeg kan tilby West Ham et skikkelig produkt i Stuart Pearce. Hvis jeg ikke føler det, vil jeg ikke fortsette, sier Pearce til klubbens hjemmeside.

<B>SJEF:</B> David Beckham og England slo Albania - med United-vingen som kaptein.