LEGENDER I RIO: Glenn Hoddle er på plass I Rio ok fikk med seg fotballtennis med legende som blant andre Fabio Cannavaro. Foto: AFP  / YASUYOSHI CHIBA / NTB SCANPIX
LEGENDER I RIO: Glenn Hoddle er på plass I Rio ok fikk med seg fotballtennis med legende som blant andre Fabio Cannavaro. Foto: AFP / YASUYOSHI CHIBA / NTB SCANPIXVis mer

Hoddle skeptisk til Brasils forsvar

Liker bare Thiago Silva.

Brasil har vaklet defensivt i VM og får kritikk for forsvarsarbeidet av den tidligere storspilleren Glenn Hoddle.

Brasilianerne karret seg videre til kvartfinale via straffesparkkonkurranse mot Chile. Det brasilianske laget har i stor grad konsentrert seg om angrepsspill under mesterskapet, men har slitt når de er blitt satt under press av motstanderen.

Den tidligere England-treneren Glenn Hoddle har ikke likt hva han har sett av det brasilianske forsvaret under mesterskapet og langer ut mot tre av spillerne i forsvarsfireren.

- I Dani Alves, Marcelo og David Luiz har de tre av fire forsvarere som ikke forsvarer eller kan forsvare seg. Bare Thiago Silva er en dedikert forsvarer, og han forsvarer av instinkt. Til slutt vil de bli avslørt, sier Hoddle.

God statistikk I den første kampen i VM mot Kroatia, slet laget spesielt på høyresiden, noe som skapte store problemer for Brasil. Likevel klarte de å vinne kampen etter magi fra Neymar, før de holdt nullen mot Mexico og slapp inn ett mål mot Kamerun. Også mot Chile slapp de inn ett mål før straffesparkkonkurransen.

Hoddle mener man ikke skal la seg lure av Brasils forholdsvis gode defensive statistikk.

- Selv om de har en bra statistikk, har lag klart å få Brasil på hælene. Jeg føler at forsvaret vil være akilleshælen for Brasil, sier Hoddle.

Den tidligere engelske midtbanespilleren tror også presset det brasilianske laget har på skuldrene sine vil påvirke prestasjonene enda mer de neste kampene.

- Presset må være ubærelig for Luiz Felipe Scolaris lag, fordi publikum forventer ikke bare at de skal vinne turneringen, men at de skal gjøre det på en bestemt måte, sier Hoddle.

Neymar-press Neymar er spilleren i det brasilianske laget som bærer ekstra mye press på sine skuldre. Før kampen mot Colombia lørdag, har Scolari gitt laget en ekstra time med lagets psykolog. Neymar frykter ikke at presset skal bli for stort.

- Jeg har gjort alt som før, og jeg nyter det. Det er ikke bare vi i fotballen som er omringet av følelser hver dag og trenger psykologer. Jeg tror det kan gjøre alle personer godt, man blir mer avslappet, sier Barcelona-profilen.

GODKJENT: Thiago Silva er Brasils bestemann, mener Hoddle. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
GODKJENT: Thiago Silva er Brasils bestemann, mener Hoddle. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

Hele Brasil forventer at den unge stjernespilleren skal fortsette å prestere i VM. Mens deler av laget ikke har prestert som forventet, har Neymar stått fram som nøkkelspilleren alle trodde han ville være på forhånd.

- Jeg føler meg ikke belastet verken på eller utenfor banen. Jeg har lagkamerater som hjelper meg med å vinne ballen tilbake, scorer mål og assisterer mål, sier han selv.

(NTB-Reuters-AFP)