Hoddle utskjelt

Fotball-England er i opprør etter at utdrag av Glenn Hoddles VM-bok har lekket ut. Den dypt religiøse landslagstreneren har solgt fyllehistorier om Paul Gascoigne i en bokavtale verdt drøyt tre millioner kroner.

Hoddle beskriver blant annet møtet der han informerte Gazza om at han var vraket i VM-troppen. Ifølge England-treneren gikk en sørpe full Gascoigne nærmest berserk, og fikk ham til å føle seg utrygg. - Jeg trodde han skulle slå meg, skriver Hoddle i boka som blir utgitt om en uke.

De engelske tabloidavisene kjørte i går anti-Hoddle-kommentarer og viet landslagstreneren stor plass. For nok er nok når det gjelder Gazza. At Englands landslagssjef skal tjene store penger på deres private møter, gjør de fleste i England fly forbannet.

Patetisk

- Måten alle kritiserer Gazza på er patetisk. Jeg vil ikke involvere meg i en ordkrig med Glenn Hoddle, men jeg er skuffet over ham, sier Middlesbrough-manager Bryan Robson til Daily Mail.

Robson, som er Gazzas sjef i Boro, synes ellers det er dårlig gjort at Paul Gascoigne må slite med flere skandalehistorier bare dager før seriestart. Det er avisene enige med ham i. «Hvordan Englands sjef solgte historien og sjela si for tre millioner» har The Mirror som tittel.

I boka skriver også Hoddle, som er gjenfødt som kristen, at den største bommerten han gjorde i forbindelse med VM var å ikke ta med healeren Eileen Drewery til Frankrike.

Beckham

- Jesus var en vanlig fyr som hadde en ekte gave fra skaperen, akkurat som Eileen har, forteller Hoddle.

- Hun kan ta bort negative strømninger som bygger seg opp rundt mennesker. Og hun kunne ha gitt oss 20 prosent ekstra under VM, fortsetter landslagssjefen.

Hoddle anbefalte også David Beckham å søke hjelp hos Drewery etter det røde kortet.

Men Beckham valgte kjæresten Victoria «Posh Spice» Adams i stedet.