Hødds Aktobe-klage blir henlagt

Får trolig ikke medhold hos UEFA.

 MÅTTE BLI HJEMME:  Akeem Latifu (til venstre), var én av to Hødd-spillere som ikke fikk reise med resten av laget til returoppgjøret mot Aktobe i Europaliga-kvalifiseringen tidligere i sommer på grunn av visum-trøbbel. Klubben fikk aldri oppgitt årsaken til visum-avvisningen fra kazakhstanerne, og sendte derfor en klage til UEFA. Nå blir saken mest sannsynlig henlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅTTE BLI HJEMME: Akeem Latifu (til venstre), var én av to Hødd-spillere som ikke fikk reise med resten av laget til returoppgjøret mot Aktobe i Europaliga-kvalifiseringen tidligere i sommer på grunn av visum-trøbbel. Klubben fikk aldri oppgitt årsaken til visum-avvisningen fra kazakhstanerne, og sendte derfor en klage til UEFA. Nå blir saken mest sannsynlig henlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

UEFAs jurister mener det ikke er grunnlag for å gå videre med klagen som Hødd og Norges Fotballforbund rettet mot Aktobe fra Kasakhstan.

Det startet bra da laget fra Ulsteinvik vant hjemmekampen mot kasakhstanske Aktobe 1-0 i Europaliga-kvalifiseringen i juli tidligere i sommer, men to dager før Hødd skulle reise til Kasakhstan, fikk laget beskjed om at spillerne Akeem Latifu og Sivert Heltne Nilsen ikke fikk visum. Klubben fikk ikke vite årsaken av den kasakhstanske ambassaden i Norge.

- Signalene vi har fått går ut på at det går mot at saken blir henlagt på grunn av mangel på bevis, sier sportssjef i Hødd, André Nevstad til Sunnmørsposten.

Det ble også bekreftet av konkurransedirektør i fotballforbundet Nils Fisketjønn.

- Jeg snakket med konkurransesjefen i UEFA for halvannen uke siden. Han sa til oss at saken var vurdert av juristene og at det ikke var et formelt grunnlag å gå videre med saken. Han lovet at det skulle komme en skriftlig redegjørelse om ikke så lenge, sier Fisketjønn.

Hødds deltakelse i Europaligaen skulle være et eventyr for 1. divisjonsklubben, men det utviklet seg til å bli alt annet enn det.

(NTB)