Sander Sagosen

Hodebry: - Blir «tvunget»

Norges superstjerne er med til VM. Men treneren varsler grep.

MED: Landslagssjef Jonas Wille presenterete mandag Norges VM-tropp. Med Sander Sagosen som er avbildet i bakgrunnen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MED: Landslagssjef Jonas Wille presenterete mandag Norges VM-tropp. Med Sander Sagosen som er avbildet i bakgrunnen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sander Sagosen (27) er en del av den norske VM-troppen som drar til Polen på nyåret. Det ble klart da landslagssjef Jonas Wille presenterte troppen mandag.

Norges store stjerne var i lang tid usikker etter en alvorlig skade tidligere i år.

Sagosen gjorde i november comeback på håndballbanen for klubblaget Kiel, etter 175 dager ute med en ankelskade.

Wille innrømmer at det skaper hodebry.

- Han får en sentral rolle. Samtidig tror jeg vi blir «tvunget» til å rullere mer og bruke ham litt mindre. Vi skal ikke drive rovdrift, forklarer Wille.

Han har hatt mye kontakt med Sagosen etter han gjorde comeback, og forteller at trønderen selv ytrer et ønske om å spille så mye som mulig - helst hele tiden.

- Men det er viktig å bremse ham og sørge for at han har krutt igjen når vi står der på slutten, påpeker Wille.

- I tillegg kan det være en fin investering for laget å lære oss å fungere uten Sander til tider, fortsetter han.

STJERNESPILLER: Sander Sagosen under et pressetreff med herrelandslaget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
STJERNESPILLER: Sander Sagosen under et pressetreff med herrelandslaget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Redd for å jinxe

Norges Håndballforbund har satt et mål om at håndballgutta skal være med blant de fire siste. I fjor endte det med femteplass i et EM hvor Norge manglet sentrale spillere.

Denne gangen kunne Wille velge fritt. Det førte til tøffe beslutninger. Blant annet med å vrake de to profilerte høyrebackene Eivind Tangen og Kent Robin Tønnesen.

- Jeg er redd for å jinxe det og at det kommer en skade på veien. Det betyr mye, vi er ikke nasjonen med bredest utgangspunkt. Nå har vi et bedre utgangspunkt. Vi drømmer om å én dag vinne gullet, med et godt mesterskap vet vi at vi nå er en utfordrer, samtidig som vi vet hvor jevnt det er i herrehåndballen, utdyper en offensiv landslagssjef.

INTERESSE: Pressesjefen beskriver han som EMs hotteste. Sander Sagosen gjør enormt mange intervjuer i løpet av håndball-EM. Vis mer

- Mer synlig

46 år gamle Wille har mange år bak seg som trener på toppnivå i Norge, Danmark og Sverige.

I 2021 ble han assistenttrener for Christian Berge på landslaget, og var med på fjorårets EM hvor Norge ble nummer fem. Før han i år ble sjef etter at Berge trakk seg fra stillingen for å lede det hardtsatsende Kolstad-prosjektet.

46-åringen fra Halden påpeker at rollen som hovedtrener er noe han er vant til fra klubb, og han ikke tror spillerne opplever han annerledes nå enn tidligere, ettersom han fikk mye ansvar som assistent under Berg.

- Men alt blir mer synlig nå. Presset er hardere når du blir hovedansvarlig i et mesterskap og du har et helt folk som mener noe. Det trykket var større på Christian, nå faller det på meg, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer