Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hodeløse kyllinger

Ferske Aalesund FK opplevde at veien mellom fest og bakrus i Tippeligaen er tre mål og tar om lag 21 minutter.

ÅLESUND (Dagbladet): Etter at Brann fikk kjeft og tenning i pausen, kom sesongens største poengtyveri til nå.

AaFK-trener Ivar Morten Normark blir likevel aldri målløs:

- Klokskapen, lurheten og kløkten forsvant plutselig. Det dreier seg om hvordan intelligente fotballspillere i løpet av minutter forvandles til hodeløse kyllinger, sier Normark like avslappet som alltid etter den merkelige fotballkampen.

Han føyer fort til:

- Jeg har et lag med kjempegode fotballspillere. Alle kan se at de blir bedre og bedre fra kamp til kamp når de nå venner seg til sitt nye liv i Tippeligaen. Vi spilte festfotball i en hel omgang, holdt skansen til det gjensto 20 minutter. Da gikk alt i dass, vurderer Normark.

AaFK-treneren synes det går litt tregt med læringen. Det var ikke bevisst at laget skulle legge seg bakpå etter å ha dominert første omgang fullstendig.

- Det bare ble sånn. Jeg tror ikke spillerne ble nervøse av det første baklengsmålet, sier Normark.

Branns opphenting i løpet av 21 sluttminutter kom mot alle odds. Laget fikk sin første brukbare målsjanse rett før det gikk i garderoben for å få kjeft av trener Mons Ivar Mjelde. Og scoret på sin første store målsjanse etter 69 minutter. Da startet tyveriet.

Mjelde kokte over

- Jeg var så sint i garderoben i pausen at jeg ikke husker hva jeg sa til spillerne. Jeg vet jeg skrek høyt da jeg skjelte dem ut, men det skjedde i en tilstand av blackout. Du kan gjerne si jeg tok en «Rekdal» i pausen, smiler en lettet Mons Ivar Mjelde, og viser til VIF-trener Rekdals utbrudd i pausen i AaFKs forrige kamp.

- Vi sto med lua i handa før pause. Derfor ble det en rar fotballkamp som vi ikke meldte oss inn i før ut i 2. omgang.

Keepertabbe...?

- Jo da, vi fikk en skikkelig overhaling i pausen. Det var vel fortjent. Vi har erfaringer med å starte kamper elendig. Jeg synes det var litt AaFKs fortjeneste at vi fikk med oss ett poeng her, mente Brann-keeper Ivar Rønningen som innrømmer at det første baklengsmålet var hans feil.

- Eller banens. Ballen fikk en ekkel sprett og snek seg under meg og i mål. Den skulle jeg selvsagt tatt, sier Rønningen.

Alex Valencia ble en slags matchvinner både med å bli felt og utlikne på overtid.

- Utlikningen var ferdig scoret da jeg fikk ballen. Jeg trodde ikke jeg traff ballen rett og ble jævla glad da jeg så den i mål. Godt å få berget ett poeng i en kamp hvor jeg ikke følte jeg var skikkelig med, sier Valencia.

FLYING FINISH: Banens beste Joakim Austnes overlister Brann-keeper Ivar Rønningen. Aalesund leder 3- 0.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media