Hodepine for Høgmos bank

Bygningen der landslagssjefene Nils Johan Semb og Per-Mathias Høgmo skulle drive kursvirksomhet er pantsatt for 2,4 millioner kroner. Nå starter bankens kamp for å redde mest mulig ut av konkursboet.

Det er Rygge Våler Sparebank som har pant i bygningene. U-21 landslagstrener Per Høgmo sa til Dagbladet lørdag at banken mest sannsynlig vil legge bygningen ut for salg. Problemet er bare at det kan bli vanskelig å finne en kjøper som er villig til å betale like mye som eiendommen er pansatt for. Boligmarkedet i Gratangen er ifølge ordføreren tregt.

- Markedspris i vår kommune ligger under byggepris. Det er sjelden at man får igjen for investeringene sine når man selger et hus i Gratangen, sier ordfører Rita Roaldsen til Dagbladet.

Tregt marked

Per Høgmo satte opp huset da han flyttet hjem til kommunen i 1998. Etter et par år ble huset solgt til selskapet Norsk Teambuilding der Høgmo eide en fjerdepart. Nils Johan Semb, Per Gunnar Alm og Tom Skaara var de andre aksjonærene i selskapet. Fredag ga de fire opp prosjektet med å omgjøre bolighuset til et kurssenter. Mye av arbeidene med å omgjøre huset skal imidertid være gjort.

- Det er en fin eiendom, og om ikke annet et fint privathus. Det er bare det at prisene i kommunen er lave, sier ordfører Roaldsen.

Eiendomsmeklere i Narvik slutter seg til ordførerens uttalelser.

- Gratangen er et område der det sjelden omsettes eiendommer, sier en mekler.

Ifølge Norsk Teambuildings årsregnskap for år 2000 er bygningene pantsatt for 2 450 000 kroner. I løpet av 2001 skal det ha blitt nedbetalt et mindre beløp. Dersom banken ikke skal tape penger, må eiendommen selges for et beløp rundt 2,4 millioner kroner.

Ga opp

Landslagstrener Høgmo ville lørdag ikke spekulere i hva slags pris banken kan få for eiendommen, men han tror at det er mulig å få en god pris.

- Det ligger i et fint og naturskjønt område, og dersom man finner den rette kjøperen kan man få en god pris, sier Høgmo, som antyder at banken ikke nødvendigvis vil tape penger.

Selv var han med og lette etter en investor som kunne være med på å realisere prosjektet. Til slutt måtte de gi opp. Ingen ville gå inn med frisk kapital i ledelsesutviklingsbedriften i Gratangen.

Rygge Våler Sparebank ville ikke kommentere saken i går.

- Dette kan vi komme tilbake til i morgen, sa leder Per Ivar Snarberg.

  • Per Høgmo var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.