Hodeskadet Forren måtte tvinges av banen da Molde banket Vålerenga

Nærmer seg seriegull.

- DU MÅ AV: En groggy Vegard Forren får beskjed om at han må byttes ut under dagens 2-0-seier mot Vålerenga på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- DU MÅ AV: En groggy Vegard Forren får beskjed om at han må byttes ut under dagens 2-0-seier mot Vålerenga på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Molde 0-2 (0-1):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga var ubeseiret på Ullevaal før serieleder Molde kom på besøk i kveld, men romsdalingene var tidvis totalt overlegne på landslagsarenaen. Det smakte spesielt godt for Lillestrøm-gutten Fredrik Gulbrandsen, som skulle få æren av å sette den berømte spikeren i kista litt senere.

Tor Ole Skulleruds gutter skapte det som var av sjanser i et tett, og ikke spesielt velspilt oppgjør. Scoringene var imidlertid av det pene slaget.

- Det var godt å sitte og se på, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Både Daniel Chima Chukwu og Fredrik Gulbrandsen gjorde alt selv da de scoret i hver sin omgang for Molde - som stormer mot klubbens tredje seriegull på fire år.

Moldenserne festet grepet umiddelbart på Ullevaal, og kom til fire avslutter i løpet av de første fem og et halv minuttene.

Avslutningsbonanzaen startet da Vålerenga-stopper Niklas Gunnarsson rotet bort kula foran egen sekstenmeter. Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen kom til avslutning, men Michael Langer reddet greit.

Forren-dobbel Like etter kom Vegard Forren til to raske avslutninger - en på hodet og en på venstreslegga - men ingen av dem fant nettmaskene bak Langer.

Det gjorde heller ikke Gulbrandsens andre avslutning like etter.

Samme mann havnet nok en gang i sentrum noen minutter seinere, da han klippet ned Sivert Heltne Nilsen bakfra noensinne. Gulbrandsen, som har vokst opp som Lillestrøm-spiller fikk massiv pipekonsert, men slapp unna det gule kortet fra dommer Tore Hansen.

Molde dominerte banespillet stort i innledningen, og spilte Vålerenga svært dype da de kunne bygge opp angrepene sine bakfra.

Forhåndssnakket om den offensive trusselen i Kjartansson og Zahid så vi ikke noe til de første 85 minuttene av kampen.

- Det er klart, når vi har tre av Norges beste stoppere så blir det tøft for dem, sier Gulbrandsen til C More.

Etter 22 minutter gikk det som det måtte gå: Romsdalingene tok ledelsen - og nok en gang var Niklas Gunnarsson involvert i negativ forstand.

Krisetouch Midstopperen fikk nemlig et dårlig touch på høyre side av egen sekstenmeter. Det utnyttet Daniel Chima Chukwu maksimalt.

Molde-spissen brukte kroppen for å ta kula fra Gunnarsson, før han tok den med seg inn i feltet. Etter å ha dratt av Alexander Mathisen, fyrte han av langs bakken fra spiss vinkel i Langers korthjørne.

Dermed ledet bortelaget 1-0, noe verken Gunnarsson eller Langer hadde noen som helst grunn til å være fornøyde med.

Tor Ole Skulleruds gutter giret imidlertid ikke ned etter å ha tatt ledelsen på landslagsarenaen. Etter en drøy halvtime skjøt først Harmeet Singh like over på volley fra distanse, før Mohamed Elyounoussi var meget nær å sende serielederne opp i 2-0.

Unggutten satte fart inn i i Vålerenga-boksen, og fant nok rom til å komme til skudd fra god posisjon. Denne gangen var imidlertid Langer god, og fikk stoppet Elyounoussi.

Ble liggende Et par minutter seinere ble tre (!) Molde-spillere liggende etter en hodeduell i egen boks, men etter en stopp i spillet og voldsom pipekonserten fra hjemmefansen, kom spillet i gang igjen.

Den smellen gikk hardest ut over var Vegard Forren, som virket tydelig groggy.

Rett før pause fikk samme Forren gult kort for å ha meid ned tippeligatoppscorer Vidar Ørn Kjartansson på Vålerengas høyresiden, men frisparket fra Rasmus Lindkvist ble enkelt klarert i feltet.

1-0: Daniel Chima Chukwu sender Molde i ledelsen etter å ha gjort alt selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
1-0: Daniel Chima Chukwu sender Molde i ledelsen etter å ha gjort alt selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Innledningsvis i 2. omgang forandret kampen totalt karakter. Etter virkelig å ha blitt satt på plass av Kjetil Rekdal i garderoben i pausen, var det nemlig et helt annet Vålerenga som kom på banen etter sidebyttet.

Oslo-lagets nye energi skapte nesten det helt store umiddelbart, men Sivert Heltne Nilsen klarte ikke å stokke beina etter å ha blitt spilt gjennom av Ghayas Zahid.

Etter 56 minutter satt Vegard Forren seg ned - åpenbart med store smerter - selv om han ikke hadde vært involvert i noen duell. Like etter ble han byttet ut, til fordel for Ruben Gabrielsen.

Forren, som fortsatt virket groggy etter smellen før pause, ville imidlertid inn igjen, men fikk streng beskjed om at han var ferdigspilt for kvelden.

- Jeg vet ikke om jeg fikk en smell eller hva, for jeg husker ikke noe av det heller. jeg angra ikke på at jeg gikk ut da jeg la meg ned på benken i garderoben etterpå. Da sleit jeg med å komme meg opp igjen, sier Forren sjøl.

Gulbrandsen-perle Vålerengas gode start etter hvilen var imidlertid til ingen nytte. Halvveis i 2. omgang. var det nemlig Molde som scoret - igjen.

Mohamed Elyounoussi fikk sette fart upresset foran Vålerengas sekstenmeter. Lynvingen fant Fredrik Gulbrandsen sentralt, som nærmest parkerte begge Vålerengas midtstoppere i ett rykk, før han løftet ballen herlig over Michael Langer fra spiss vinkel.

Så ble også Gulbrandsen byttet ut.

- Jeg er vel ikke lagd for å spille nitti minutter fotball, jeg tror faktisk ikke jeg har spilt nitti minutter i hele år.

Vålerenga virket fortapte etter å ha kommet to mål under, men omtrent i det klokka passerte 90 minutter, viste Vidar Ørn Kjartansson hvorfor han er Tippeligaens toppscorer.

Islendingen dro til på en glitrende volley fra spiss vinkel, men landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland var kjapt nede, og fikk dyttet den teknisk briljante avslutningen til corner.

At skuddet på overtid var det nærmeste Vålerenga kom i kveld, sier litt om Moldes dominans. Romsdalingene er på god vei mot et nytt seriegull.

- Det er ingen tvil om at Molde er Norges desidert beste fotball-lag, sier C More-ekspert Jonas Jonsson umiddelbart etter kampen.

2-0: Fredrik Gulbrandsen setter inn nummer to fra nesten identisk posisjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
2-0: Fredrik Gulbrandsen setter inn nummer to fra nesten identisk posisjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer