Hodestups ut av gullkampen

- Det er langt opp, sier trener Per Joar Hansen.

Vi fulgte kampen direkte.

Toppscorer Morten Berre brukte pannebrasken to ganger og sendte Rosenborg hodestups ut av gullkampen i eliteserien.

Rosenborgs posisjon som Norges beste lag er betydelig svekket etter 2-3-tapet på Lerkendal mandag kveld.

– Jeg stortrivdes utpå der. Rosenborg er veldig offensive, og det gir meg rom å løpe i. Etter spill og sjanser synes jeg vi tok en fortjent seier, sier banenes gigant, Vålerengas Morten Berre, til Avisens Nyhetsbyrå (ANB).

Vinnersporet

Berre scoret to av Vålerengas tre mål, overtok ledelsen i kampen om å bli toppscorer i eliteserien og sørget samtidig for at et Rosenborg-lag med kniven på strupen får det tøft med å innkassere seriegull nummer 14 på like mange sesonger.

– Vi har ikke tatt tre poeng på en stund, og det var derfor viktig å komme tilbake på vinnersporet. Å slå Rosenborg borte er noe av det gjeveste du kan oppleve som fotballspiller i eliteserien, sier Berre.

Det har gått på tverke for poengtørste trøndere i lang tid. Med mandagens tap har regjerende seriemester Rosenborg kun tatt sju poeng på de siste sju kampene.

– Det er langt opp. Ingen tvil om det. Kampen svingte voldsomt, men Vålerenga var flinkere enn oss i de avgjørende situasjonene. Nå har vi sluppet inn syv mål på to kamper. Da er det ikke lett å vinne fotballkamper, sier en presset Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Gullkandidat

Rosenborg er hele 12 poeng bak serieleder Start, mens Vålerenga, som hadde sanket fattige tre poeng på de siste fem kampene, knappet inn forspranget til seks poeng. Like før halvspilt serie er laget for alvor en gullkandidat.

– Jeg er meget fornøyd. Vi slapp inn to lette mål, men burde samtidig scoret dobbelt så mange som tre. Vi skapte mest og ville mest, sier Kjetil Rekdal, trener for et Vålerenga-lag som ligger på andreplass på tabellen.

Ardian Gashi besørget Vålerengas 0-2-scoring, mens Thorstein Helstad og Fredrik Winsnes scoret for Rosenborg.

– Jeg tenker ikke på min egen framtid som Rosenborg-trener. Vi må sammen med spillerne sette oss ned og diskutere hvordan vi skal løse problemet, sier Hansen.

Kampen var preget av intensitet, tøffe nærkamper, vinnervilje og massevis av løpskraft. Men det var Vålerenga som ledet både 2-0 og 3-1. Og som vant fortjent. (ANB)

ROLLYBYTTE? Flere tror Per Joar Hansen må gå av som Rosenborg-trener etter en dårlig sesong så langt. Nils Arne Eggen, nåværende "mentor", kan være aktuell som arvtaker. Her intvervjues Hansen etter dagens tap mot Vålerenga, mens Eggen diskuterer med RBK-direktør Nils Skutle.