Hodgson: - Finn dere klubber i utlandet

Tror unge spillere har godt av erfaring fra utenfor balløya.

REIS UT: Englands landslagssjef Roy Hodgson tror unge engelske spillere kan ha godt av å finne seg klubber utenfor den britiske balløya. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / NTB Scanpix
REIS UT: Englands landslagssjef Roy Hodgson tror unge engelske spillere kan ha godt av å finne seg klubber utenfor den britiske balløya. Foto: REUTERS / Damir Sagolj / NTB ScanpixVis mer

Englands landslagssjef Roy Hodgson tror unge engelske spillere kan ha godt av å finne seg klubber utenfor den britiske balløya.

Det engelske landslaget har mislyktes i mesterskap i fotball gang på gang de siste årene.

I sommerens VM endte landet sist i sin gruppe og reiste hjem i skam. Det på tross av at den hjemlige ligaen, Premier League, er en de aller beste seriene i verden.

Hodgson er fornøyd med kvaliteten på de unge spillerne i England, men mener de ikke får nok spilletid i toppklubbene.

- Vi må akseptere at noen av de unge spillerne, som jeg mener er god nok til å vinne kamper for England, ikke alltid vil være førstevalget på klubblaget. Det ville ikke skadet dem å gå til utlandet, sier Hodgson til det engelske fotballforbundets (FA) hjemmeside.

Vil koste dyrt Den tidligere Viking-sjefen vet det trolig vil koste mye å kjøpe ungguttene, ettersom de spiller i de engelske toppklubbene.

- Det vil koste mye å kjøpe dem, i det hele tatt å ha råd til dem. Spillerne krever høye lønninger og det kan ikke alltid andre ligaer ha råd til. Men hvis du spør meg, er det bedre for noen av våre spillere å spille i gode lag utenlands i stedet for å varme benken, forteller Hodgson.

At den engelske ligaen holder høy kvalitet og har store økonomiske muskler, mener den tidligere Liverpool-sjefen er et hinder for utviklingen av engelsk fotball.

- Det er der vi er med ligaen vår. Utenlandske spillere dominerer, fordi klubbene har råd til de beste spillerne.

Tankevekkende utvikling For fem-ti år siden var det utenkelig å spille på landslaget med spillere som ikke var fast på klubblaget.

- Hvis du hadde spurt meg for fem, i hvert fall ti år siden, vil det ikke vært mulig å tenke seg at noen England-manager skulle plukke en spiller som ikke var det første navnet i klubblagets lagoppstilling, sier han.

Nå er derimot flere av spillerne på det engelske landslaget langt fra førstevalg i klubbene sine. Det er en tankevekkende utvikling.

- Nå er mer enn halve laget som starter for oss, i hvert fall ikke de første navnene i lagoppstillingen. Noen gang er det ikke normalt for dem å starte en gang, sier Hodgson.

Tidligere i uka gikk U21-landslagsspillerne Josh McEachran på lån fra Chelsea til nederlandske Vitesse. Den engelske landslagssjefen håper flere vil følge etter.

- Det er ikke min jobb å fortelle spillere hva de skal gjøre, men jeg tror at om det var en åpning for å gå utenlands ville mange tatt den, sier den tidligere Fulham-manageren.

(NTB)