Hodgson bekreftet som engelsk landslagssjef

Har skrevet kontrakt til 2016.

TILBAKE I LANDSLAGSJOBB: Roy Hodgson blir igjen landslagstrener etter at han ble enig med det engelske fotballforbundet om en fireårsavtale.Foto: REUTERS//Andy Couldridge/NTB scanpix
TILBAKE I LANDSLAGSJOBB: Roy Hodgson blir igjen landslagstrener etter at han ble enig med det engelske fotballforbundet om en fireårsavtale.Foto: REUTERS//Andy Couldridge/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Roy Hodgson (64) er ansatt som engelsk landslagssjef. Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Han ble senere offisielt presentert som Fabio Capellos permanente erstatter på en pressekonferanse på Wembley.

- Dette er en veldig stolt dag for meg. Jeg er en veldig lykkelig mann som får sjansen til å lede landet mitt, sa Hodgson under seansen.

64-åringen har skrevet under på en avtale fram til 2016, og leder laget for første gang i en treningskamp mot Belgia 2. juni. Han blir dermed den første engelskmannen i jobben siden Steve McClarens mislykkede regjeringstid fra 2006 til 2007.

Hodgson har erfaring som landslagssjef for både Sveits, De forente arabiske emirater og Finland og lang fartstid i engelsk, skandinavisk, sveitsisk og italiensk klubbfotball.

Etter fiaskoen i Liverpool forrige sesong, har Hodgson igjen fått karrieren på rett kjøl i West Bromwich Albion. Klubben ligger i øyeblikket på en solid tiendeplass i Premier League, og var derfor motvillige til å skille lag med den rutinerte manageren, som har en kontrakt som går ut etter sesongen. Likevel etterkom de Hodgsons ønske om å gå i dialog med FA.

- Roy stakk seg ut som den beste kandidaten av det som til slutt var en kort liste. Vi har besluttet at han er rett mann for å lede oss gjennom EM og i videre kamper. Det var enstemmighet i forbundet om avgjørelsen, uttalte FA-formann David Bernstein på en pressekonferanse på Wembley.

Tottenham-sjef Harry Redknapp var lenge den store favoritten til å få det prestisjetunge oppdraget med å lede «Three Lions», men søndag ble det kjent at Hodgson var den eneste kandidaten FA hadde vært i kontakt med.

- Det er ikke noe problem. Hvis Roy tar jobben, ønsker jeg ham alt godt. Han er en flott fyr, sa Redknapp mandag.