Hodgson bekreftet som engelsk landslagssjef

Har skrevet kontrakt til 2016.

TILBAKE I LANDSLAGSJOBB: Roy Hodgson blir igjen landslagstrener etter at han ble enig med det engelske fotballforbundet om en fireårsavtale.Foto: REUTERS//Andy Couldridge/NTB scanpix
TILBAKE I LANDSLAGSJOBB: Roy Hodgson blir igjen landslagstrener etter at han ble enig med det engelske fotballforbundet om en fireårsavtale.Foto: REUTERS//Andy Couldridge/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Roy Hodgson (64) er ansatt som engelsk landslagssjef. Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Han ble senere offisielt presentert som Fabio Capellos permanente erstatter på en pressekonferanse på Wembley.

- Dette er en veldig stolt dag for meg. Jeg er en veldig lykkelig mann som får sjansen til å lede landet mitt, sa Hodgson under seansen.

64-åringen har skrevet under på en avtale fram til 2016, og leder laget for første gang i en treningskamp mot Belgia 2. juni. Han blir dermed den første engelskmannen i jobben siden Steve McClarens mislykkede regjeringstid fra 2006 til 2007.

Hodgson har erfaring som landslagssjef for både Sveits, De forente arabiske emirater og Finland og lang fartstid i engelsk, skandinavisk, sveitsisk og italiensk klubbfotball.

Etter fiaskoen i Liverpool forrige sesong, har Hodgson igjen fått karrieren på rett kjøl i West Bromwich Albion. Klubben ligger i øyeblikket på en solid tiendeplass i Premier League, og var derfor motvillige til å skille lag med den rutinerte manageren, som har en kontrakt som går ut etter sesongen. Likevel etterkom de Hodgsons ønske om å gå i dialog med FA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer