Hodgson ber om penger til nye spillere

Vil skape eget Liverpool-lag.

VANT MOT BOLTON: Roy Hodgson ønsker å gi sitt stempel til Liverpool-laget, og det betyr flere spillere briten selv velger. Her klapper han for tre poeng og 2-1 mot Bolton sist helg. Foto: AP/Tim Hales
VANT MOT BOLTON: Roy Hodgson ønsker å gi sitt stempel til Liverpool-laget, og det betyr flere spillere briten selv velger. Her klapper han for tre poeng og 2-1 mot Bolton sist helg. Foto: AP/Tim HalesVis mer

• Fotballstudio: Tre Premier League-kamper fra kl. 20.45

(Dagbladet): Dersom Roy Hodgson lever på lånt tid i Liverpool, så har 63-åringen neppe forstått det selv.

Liverpool-manageren ber nå om millioner til nye spillere, skriver både Daily Telegraph og The Times.

- For å være helt ærlig så håper jeg at jeg en dag får muligheten til å prege laget med min autoritet og filosofi, ved å velge flere av spillerne. Det blir ikke nevnt ofte, men jeg har ikke vært særlig aktiv i overgangsmarkedet siden jeg kom hit, sier Hodgson.

Overgangsvinduet åpnet lørdag, og den tidligere Fulham-sjefen øyner håp om at NESV-eierselskapet Fenway Sports Group åpner lommeboka.

Hodgson hentet inn sju spillere i fjor sommer, inkludert Joe Cole, Raul Meireles, Paul Konchesky og Christian Poulsen. Bare Meireles kan sies å være i nærheten av en suksess, og laget ligger på en skuffende 9. plass.

- Spillerne som spiller på laget er de dere har sett spille i flere år. De har vært eksepsjonelle for meg, med tanke på at de har akseptert en ny manager med en ny stil og nye treningsmetoder. Dessverre har vi ikke vært stabile nok, sier Hodgson.

Den tidligere Viking-treneren har måtte beklage seg overfor Liverpool-fansen. Nå prøver han å komme kritikken i forkjøpet ved å varsle at lagets to superstjerner Fernando Torres og Steven Gerrard kan bli spart framover.

- Jeg tror vi må gjøre det, og håpe at fansen og supporterne forstår det. Fernando har slitt med en alvorlig kneskade, og det har han lagt bak seg. Men det er alltid en liten risiko for at det blusser opp. Og Steven er veldig utsatt for muskelskader, dersom han spiller for mange kamper på rad, sier Hodgson.

Liverpool møter Blackburn i morgen kveld, og søndag er nervene i helspenn foran møtet med Manchester United i FA-cupen.

Ifølge The Times har Liverpool-eierne allerede bestemt seg for å sparke Hodgson, spørsmålet er bare om det skjer nå eller etter sesongslutt.

MØTES SØNDAG: Hodgson er venn av United-sjef Alex Ferguson. Her møtes de på tribunen i Wigan, laget møtte Newcastle. Foto: AP/Jon Super.
MØTES SØNDAG: Hodgson er venn av United-sjef Alex Ferguson. Her møtes de på tribunen i Wigan, laget møtte Newcastle. Foto: AP/Jon Super. Vis mer