SKYR ASKE: Fulham-sjef Roy Hodgson er bekymret for at en ny askesky kan skape problemer før europaligafinalen mot Atlético Madrid. Foto: Scanpix/AP/Akira Suemori
SKYR ASKE: Fulham-sjef Roy Hodgson er bekymret for at en ny askesky kan skape problemer før europaligafinalen mot Atlético Madrid. Foto: Scanpix/AP/Akira SuemoriVis mer

Hodgson ber Uefa vurdere å flytte finalen

Er bekymret for den nye askeskyen.

|||

En ny askesky fra Island truer europeisk luftrom. Det kan skape problemer for Fulham og Atlético Madrid før onsdagens finale i europaligaen.

Før semifinalen mot Hamburg 22. april, måtte Fulham bruke buss og tog for å komme seg til Tyskland på grunn av askesky fra Island. Londonklubben skal etter planen fly til finalebyen Hamburg tirsdag morgen, men manager Roy Hodgson er bekymret for at de får et nytt reisemareritt.

- Folk kan si at vi bare kan endre på bestillingen vår, men vi snakker om 40 personer og mye utstyr. Det er ikke som vi skulle dratt på ferie. Det er en stor operasjon, sier Hodgson ifølge London Evening Standard.

- Det kan bli problematisk, og jeg kan bare håpe at vi har flaks slik at askeskyen forsvinner i luftrommet mellom England og Tyskland, legger han til.

Stengte flyplasser

Flyplasser i området rundt München ble stengt søndag på grunn av den nye askeskyen. Deler av det spanske luftrommet var også stengt i helgen, men flere flyplasser ble åpnet igjen søndag. Hodgson mener at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) må vurdere å flytte finalen hvis problemene fortsetter.

- Hvis Atlético Madrid også er i samme situasjon, bør UEFA prøve å finne en løsning som hjelper begge lag med å utsette kampen til vi kan fly dit. Jeg synes det ikke er så enkelt som å si at «kampen er onsdag, dere må komme dere dit», hvis Atlético Madrid må reise i 20 timer og vi i 30 timer. Det er ikke det finalen handler om. Finalen er en stor begivenhet.

- Kampen vil bli spilt uten at tusenvis av engelske og spanske fans har mulighet til å reise, og det vil jeg si er en annen grunn til at UEFA bør vurdere det, mener Fulham-sjefen.

Skader

Ikke bare askeskyer har skapt hodebry for Hodgson før finalen. Nøkkelspillere har slitt med skader, men manageren håper flere av dem blir kampklare.

Brede Hangeland har en kneskade, men skulle trene mandag. Det samme gjaldt Paul Konchesky, Aaron Hughes og Damien Duff. Bjørn Helge Riise slet, ifølge Evening Standard, med magesmerter i søndagens kamp mot Arsenal og ble byttet ut i pausen.

Det største usikkerhetsmomentet i Fulham-stallen er Bobby Zamora, som har problemer med en akillessene.

(NTB)