LIVERPOOL NESTE?: Roy Hodgson har vært i Sør-Afrika de siste ukene, der han har jobbet som ekspert for BBC. Nå melder samme kanal at han blir presentert som ny Liverpool-manager innen torsdag denne uka.  Foto: REUTERS/Darren Staples
LIVERPOOL NESTE?: Roy Hodgson har vært i Sør-Afrika de siste ukene, der han har jobbet som ekspert for BBC. Nå melder samme kanal at han blir presentert som ny Liverpool-manager innen torsdag denne uka. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

- Hodgson blir Liverpool-manager denne uka

Det melder BBC - som 62-åringen jobbet for i VM.

||| (Dagbladet): Roy Hodgson har nettopp reist hjem fra VM, der han jobbet som ekspert for BBC.

Nå melder den britiske statskanalen at 62-åringen vil bli presentert som ny Liverpool-manager innen torsdag denne uka.

Hodgson har sammen med Aston Villa-manager Martin O'Neill vært bookmakernes favoritt til å etterfølge Rafael Benitez fra dag én, og for to uker siden skal Fulham ha gitt ham tillatelse til å snakke med Liverpool.

- Hodgson har alltid vært førstevalget til å erstatte Benitez. Fra det øyeblikket Fulham ga Liverpool grønt lys til å gå i samtaler, var det bare snakk om at klubbene måtte bli enige om en kompensasjon, sier den erfarne BBC-reporteren Ian Dennis.

Det byr neppe på problemer. Hodgson signerte riktignok en ny avtale med Fulham i desember i fjor, men bare av 12 måneders varighet.

Han har gjentatte ganger understreket at han stortrives på Craven Cottage og ikke har noe ønske om å flytte på seg. Men Hodgson har levd en nomadetilværelse som manager, og muligheten for å trene en klubb med topp fire-potensiale taler neppe i negativ retning.

Liverpool-spillerne kan vente seg en trener som går grundig til verks på treningsfeltet, og som er tydelig på hva han ønsker.

- Jeg lærte vanvittig mye fotball. Han er ekstremt tydelig og klok, og alt som ble gjort på trening var ekstremt relatert til måten vi spilte på i kamp. Og da snakker jeg virkelig ekstremt. Spill i firkant ble ikke gjort, fordi det hadde «nothing to do with football». Så kan du like eller ikke like den fotballen han ville vi skulle spille, men det var sekundært, fordi man lærer så utrolig mye av det, sa tidligere Hodgson-elev Egil Østenstad til Dagbladet i mai.

Enten man liker Hodgsons tankegang eller ikke: Han har oppnådd resultater med Fulham.

Han kom inn midt i sesongen i 2007, etter at Chris Coleman fikk sparken, og reddet plassen med et nødskrik etter en sterk sluttspurt.

I den neste sesongen tok han Brede Hangeland & co til en oppsiktsvekkende 7. plass, som ga Europa League-deltakelse denne sesongen.

Der ledet han klubben til en historisk finale mot Atletico Madrid, som de tapte 1-2 etter ekstraomganger.

I serien gikk det derimot tråere, og Fulham endte til slutt på en 13. plass.

Europacupinnsatsen var likevel nok til at Hodgson ble kåret til årets manager i Premier League av sine kolleger - med den største seiersmarginen noensinne.