Hodgson får trolig England-jobben i løpet av få dager

Var i samtaler med FA i dag.

I SAMTALER: Roy Hodgson var i jobbsamtaler med representanter for Det engelske fotballforbundet (FA) i forbundets lokaler på Wembley mandag. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
I SAMTALER: Roy Hodgson var i jobbsamtaler med representanter for Det engelske fotballforbundet (FA) i forbundets lokaler på Wembley mandag. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

Roy Hodgson var i jobbsamtaler med representanter for Det engelske fotballforbundet (FA) i forbundets lokaler på Wembley mandag. Det virker som om alt ligger til rette for at West Bromwich-manager skal få tilbud om jobben, og mye tyder på at han kommer til å bli ansatt i løpet av noen få dager. Det har kommet overraskende på britiske medier at 64-åringen skulle seile fram som den fremste favoritten til å overta jobben etter Fabio Capello. Mange mente at Harry Redknapp var mannen som ville få tilbudet, men nå virker det helt klart som om Redknapp er helt ute av bildet. - Dersom Roy (Hodgson) tar jobben er det ikke noe problem for meg. Da er det bare å ønske ham lykke til, og dere skal alle huske på at jeg har en flott jobb der jeg er, sa Tottenham-manageren til Sky Sports mandag.
Seks uker Det er bare seks uker til EM-sluttspillet i fotball sparkes i gang i Ukraina og Polen, så engelskmennene har ikke akkurat god tid på seg til å få en landslagssjef på plass. Derfor var det viktig for FA å få ordnet opp i formalitetene med West Bromwich, slik at FA-ledelsen kunne starte samtaler med Hodgson. West Bromwich har ikke lagt hindringer i veien for den kontakten som er mellom klubbens manager og det engelske forbundet. Hodgson kan ta over som landslagssjef på dagen dersom han skulle få jobben. Det kunne ikke Redknapp ha gjort, for han har en klausul han har i kontrakten sin med Spurs som gjør at FA måtte ha punget ut med opp mot 10 millioner pund (vel 90 millioner kroner) for å få ham frigitt. Roy Hodgson har allerede vært gjennom samtaler med fotballpresident David Bernstein, og nå er dialogen i gang med det firemannspanelet som skal stå for selve ansettelsen.
Den eneste - Hodgson er den eneste manageren vi er i kontakt med, og alt ligger til rette for at vi kan inngå en avtale med ham innenfor den tidsfristen som ble satt da Capello forlot jobben, sier Bernstein. Hodgson, som overtok West Bromwich i 2011, har allerede ledet klubben til en sikker plass i den engelske eliteserien. Han kom til Albion fra et seks måneder langt opphold i Liverpool, som ikke var særlig vellykket. Den situasjonen det engelske fotballforbundet er i nå, sammenlignes med situasjonen i 1997, da folkets favoritt Brian Clough ble vraket til fordel for mer forutsigbare Ron Greenwood. I øyeblikket er det Stuart Pearce som har ansvaret for det engelske fotballandslaget, men mye tyder på at hans vikariat er i ferd med å renne ut. England åpner fotball-EM i Donetsk 11. juni mot Frankrike.

(NTB)