Hodgson ferdig i Liverpool

Dalglish overtar ut sesongen.

FERDIG: Roy Hodgson er ferdig i Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble
FERDIG: Roy Hodgson er ferdig i Liverpool. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Roy Hodgson er ferdig i Liverpool. Det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

- De siste månedene har vært noen av de vanskeligste i hele min karriere. Jeg er veldig lei meg for å ikke ha klart å sette mitt preg på laget og ikke å få tid til å hente nye spillere for å bygge opp klubben igjen, sier Hodgson i pressemeldingen.

Kenny Dalglish overtar som midlertidlig manager, og vil dermed ha ansvaret når Liverpool møter erkerival Manchester United søndag.

- Vi er veldig glad for at Kenny Dalglish har sagt seg villig til å ta over laget til FA Cup-kampen på Old Trafford og ut sesongen, sier Liverpool-eier John W. Henry.

Ropene om Hodgsons avgang økte i styrke da Liverpool gikk på et pinlig 3-1 tap mot Blackburn. Roy Hodgson var svært ordknapp på pressekonferansen etter kampen, og klubben avlyste i går pressekonferansen han skulle holdt i forkant av United-kampen søndag.

Hodgson blir med det den første manager siden Phil Taylor i 1959 til å forlate Anfield uten å vinne en turnering, ifølge den britiske journalisten Iain Macintosh.

Letta supporterleder Leder i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, sier til Dagbladet at han er letter over at Hodgson nå er borte.

- Det er en dristig avgjørelse, men en riktig en. Det er trist hvordan sesongen har utviklet seg slik, men det var ikke bare Hodgsons skyld at Liverpool hadde sportslige problemer. Vi trengte - etter Benitez - en mann som kunne dra oss opp av hengemyra. Det klarte ikke Hodgson, sier Møller.

Han ville ha Dalglish som manager allerede i sommer, men da valgte de tidligere eierne å ansette Hodgson.

- Dette var det beste som kunne skje. Det burde skjedd i sommer, men nå får vi håpe Dalglish gir alle en kickstart, sier han til Dagbladet.

Enorm respekt - Alle har enorm respekt for Kenny. Han er vår største spiller gjennom tidene, og ansettelsen av ham vil virke samlende og få spillerne til å brette opp arma. Nå får han ut sesongen, og så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Møller.

Dalglish var manger i perioden 1985-1991, og var den siste Liverpool som vant et seriegull (90/91-sesongen). Den 59 år gamle skotten får skryt av John W. Henry.

- Kenny var ikke bare en legendarisk fotballspiller. Han var den tredje av våre tre mest suksessrike managere - de tre gigantene, sier han.

Dagbladet utvider saken.

TAR OVER: Kenny Dalglish tar over etter Hodgson. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
TAR OVER: Kenny Dalglish tar over etter Hodgson. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer