Hodgson frykter at United vil friste Torres

Ryster Liverpool-fansen med uvanlig innrømmelse.

TROR UNITED VIL PRØVE SEG: Roy Hodgson har forberedt seg på et framstøt fra Manchester United på Fernando Torres, og ikke bare det: Han frykter at det kommer. Foto: AP Photo/Tim Hales
TROR UNITED VIL PRØVE SEG: Roy Hodgson har forberedt seg på et framstøt fra Manchester United på Fernando Torres, og ikke bare det: Han frykter at det kommer. Foto: AP Photo/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): Roy Hodgson er ingen populær mann blant Liverpool-fansen etter klubbens verste sesongstart siden 1928.

Han står garantert ikke høyere i kurs etter de siste oppsiktsvekkende uttalelsene om Fernando Torres, som ryktes å være av interesse for Manchester United dersom Wayne Rooney selges i løpet av sesongen.

I stedet for å erklære at 26-åringen ikke er til salgs - og i hvert fall ikke til erkerivalen - valgte Hodgson i går å si at han er redd for at spissen lar seg lokke til Old Trafford.

- Angående Torres, vil vi ta den diskusjonen når tiden er inne.

- Når en stor spiller som Wayne Rooney ønsker å forlate klubben, vil Manchester United være i posisjon til å gå etter en rekke spillere rundt omkring. Jeg tror ikke Fernando Torres blir den eneste spissen de prøver seg på, og jeg tror ikke vi vil være den eneste klubben som er bekymret over at spissen vår kan bli et mål for dem, sier Hodgson ifølge The Guardian.

Misfornøyd?
Torres sies å være misfornøyd med situasjonen under sin nye manager, og det negative kroppsspråket på banen bidrar ikke til å dempe det inntrykket.

Samtidig kan Liverpool være i stand til å vise muskler på overgangsmarkedet etter at NESV overtok kontrollen over klubben - og det er nettopp det Torres har etterlyst med økende hyppighet i det siste.

Skal man tro Wayne Rooney er situasjonen den motsatte på Old Trafford: United-spissen forklarte i går at han ikke vil forlenge kontrakten fordi direktør David Gill ikke kunne forsikre ham om klubbens evne til å tiltrekke seg toppspillere framover.

At Torres skal gå til Manchester United virker i utgangspunktet lite realistisk, ikke minst fordi spanjolen selv allerede før han kom til Liverpool var en supporter av klubben. Og fordi ingen spillere har gått direkte mellom klubbene siden Phil Chisnall i 1964 - til det er rivaliseringen for stor. Vi må helt tilbake til 1938 for å finne sist gang noen gikk fra Liverpool til Manchester United (Ted Savage).

- Jeg er ikke naiv
Men Hodgson tror altså det er en fare denne gang.

- Jeg er ikke så naiv at jeg ikke tror det er en risiko for det, og at vi aldri vil miste en spiller som Torres. Jeg skjønner at slike ting skjer. Jeg tror ikke vi vil miste ham, vi kommer til å gjøre vårt beste for at han blir værende, og jeg kan bare håpe at jeg kan gjøre alt som står i min makt for at han skal komme tilbake på det høye nivået vi vet at han har, sier Hodgson.

Torres har bare ett ligamål så langt denne sesongen. Verken han eller Steven Gerrard er med i troppen til bortekampen mot Napoli i Europa League i kveld.

SVAK FOR TORRES: Sir Alex Ferguson sies å ha vært en beundrer av Torres siden han var i Atletico Madrid, men tror han innerst inne det er mulig å lokke ham til Old Trafford? Det tror i hvert fall Roy Hodgson. Foto  EPA/ROBIN PARKER
SVAK FOR TORRES: Sir Alex Ferguson sies å ha vært en beundrer av Torres siden han var i Atletico Madrid, men tror han innerst inne det er mulig å lokke ham til Old Trafford? Det tror i hvert fall Roy Hodgson. Foto EPA/ROBIN PARKER Vis mer