Hodgson gir seg i Viking

- Pengene betyr ikke noe.

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): Viking-trener Roy Hodgson gir seg i Stavanger neste sommer. Det opplyste klubbens styreformann Ole Rugland på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Det gir oss tid til å lete etter en erstatter, og vi kommer til å se både nasjonalt og internasjonalt, sier Rugland.

Han understreker at dette ikke er en drømmeløsning for klubben, men at det er lettere å finne en trener internasjonalt om sommeren.

Skal i forhandlinger

Hodgson skal nå i forhandlinger med det finske fotballforbundet, om en jobb som trener for a-landslaget.Han har stor tro på at han skal komme til enighet med forbundet, og sier at penger ikke betyr noe.

Det som betyr noe - og som er grunnen til at han ikke blir i Viking - er det internasjonal aspektet.

- Jeg ønsker å jobbe på et internasjonalt nivå, sier Hodgson.

Han har tidligere trent det sveitsiske landslaget, og forteller at han har ønsket seg en landslagsjobb igjen. Finland ligger på fjerdeplass i sin VM-kvalgruppe, og har 12 poeng opp til 2. plassen.

Hodgson hadde uansett ikke rukket et VM i Tyskland i juni neste år.

Stor suksess

Hodgson har hatt stor suksess i Viking. Fjorårssesongen var svært skuffende for de mørkeblå, men i løpet av våren har Hodgson ledet Viking til en fjerdeplass på tabellen.

Det har ført til at gullpraten begynte å gå i oljebyen, men i går tapte Viking den viktige kampen mot Lyn i Oslo.

Derfor tror ikke lenger Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther at Viking kan ta gull. Han mener den kampen nå står mellom to lag: Start og Vålerenga.

FERDIG I STAVANGER: Finland neste for Roy Hodgson?