Hodgson griner på nesa over Parkers advarsel til eget lag

Men Gerrard er trygg på seier mot Sverige.

BRANNFAKKEL FRA PARKER: England viste moral og vilje mot Frankrike, men etter kampen antydet Scott Parker at det ikke er nok til å nå helt fram i EM. Det er ikke Roy Hodgson enig i. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
BRANNFAKKEL FRA PARKER: England viste moral og vilje mot Frankrike, men etter kampen antydet Scott Parker at det ikke er nok til å nå helt fram i EM. Det er ikke Roy Hodgson enig i. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)Vis mer

KIEV (Dagbladet): «Fantastisk moral» og «en god plattform å bygge videre på» var hyppige brukte beskrivelser blant engelskmennene selv etter 1-1 i åpningskampen mot Frankrike.

En som våget å gå litt mot strømmen var Scott Parker: Han antydet at innsats og guts ikke er tilstrekkelig for å nå helt til topps i EM.

- Vi viste mot og spilte med hjertet utenpå drakta. Men hvorvidt det er nok til å vinne en turnering er jeg mer usikker på, sa Parker etter kampen.

England var nemlig atskillig bedre defensivt enn offensivt mot Frankrike, og hadde bare en avslutning på mål gjennom hele kampen. Den resulterte til gjengjeld i scoring.

Parker-uttalelsen ble dratt opp igjen under dagens pressekonferanse i Kiev, der Hodgson stilte sammen med kaptein Steven Gerrard. Og Hodgson hadde åpenbart fått med seg hva Tottenhams midtbaneterrier hadde sagt.

- Jeg er overrasket over at Scott stiller spørsmål ved hvor langt de kvalitetene kan føre oss. Men jeg ville trodd han sa det i positiv forstand, og ikke på en delvis negativ måte, slik dere har framstilt det. Alle turneringer er blitt vunnet av godt organiserte lag, som har stått sammen og vært lojale mot systemet. Vi har sett mange eksempler der et lag som ikke ble regnet som noen vinnerkandidat i starten har brukt den type kvaliteter til ikke bare å nå langt, men faktisk vinne. Jeg liker å tro at det han sier er veldig positivt for oss, svarte Hodgson.

Ofte trøbbel mot Sverige
Landslagssjefen er likevel ikke utelukkende positiv til det England preserte mot Frankrike. Blant annet vil han se mer presisjon på den siste tredalen av banen, der sistepasningen gjerne ikke var god nok i åpningskampen i Donetsk.

- Vi må sørge for å være mer kliniske når vi vinner ballen tilbake, i den siste pasningen, innlegget eller avslutningen. Det er vanskelig å skape sjanser på dette nivået, og man må være veldig effektive når de først kommer din vei. Jeg sikter ikke bare til å komme alene med keeper, men i situasjoner der vi kommer bak forsvaret deres på kantene. Den sistepasningen må gi oss muligheten til å score flere mål, sier han.

SELVSIKKER KAPTEIN: Steven Gerrard føler seg trygg på at England slår Sverige om leverer en tilsvarende prestasjon som mot Frankrike. Foto: (AP Photo/Ivan Sekretarev)
SELVSIKKER KAPTEIN: Steven Gerrard føler seg trygg på at England slår Sverige om leverer en tilsvarende prestasjon som mot Frankrike. Foto: (AP Photo/Ivan Sekretarev) Vis mer

Sverige har så langt ifra vært noen enkel motstander for England opp gjennom årene, faktisk har våre naboer hatt et solid tak på morgendagens motstander.

Se bare denne oversikten over sluttspillerkamper mellom Sverige og England:

• VM-kvalifisering 1988: England - Sverige 0-0
• VM-kvalifisering 1989: Sverige - England 0-0
• EM 1992: Sverige - England 2-1
• EM-kvalifisering 1998: Sverige - England 2-1
• EM-kvalifisering 1999: England - Sverige 0-0
• VM 2002: England - Sverige 1-1
• VM 2006: Sverige - England 2-2

Med andre ord: To seirer til Sverige, ingen til England og fem uavgjorte.

Selvsikker Gerrard
Likevel skinner det gjennom at kaptein Steven Gerrard ser på Sverige som en vesentlig enklere motstander enn Frankrike.

På spørsmål om prestasjonen mot Frankrike vil holde til tre poeng mot Sverige, svarer Gerrard bekreftende.

- Det vil jeg tro. All respekt for Sverige, de har et godt og sterkt lag. Men jeg tror vi kan være litt modigere og mer ambisiøse, og angripe dem mer. Det vi gjorde mot Frankrike bør være nok til å slå Sverige. Vi må likeve lære av feilene vi gjorde, og vi har analysert hva vi gjorde bra og dårlig i den første kampen, sier Gerrard.

Da TV 2 nevnte at Phil Thompson skal sitte i deres studio under kampen i morgen, og at han er bekymret foran kampen, begynte Gerrard å glise.

STOR RESPEKT FOR ZLATAN: - Han kan gjøre skade på ethvert lag ,sier Steven Gerrard. Foto:   REUTERS/Darren Staples
STOR RESPEKT FOR ZLATAN: - Han kan gjøre skade på ethvert lag ,sier Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Hva er det han bekymrer seg for?

- For at dere ikke skal vinne.

- Jeg vet ikke helt, jeg er nok mer selvsikker enn Phil. Jeg er glad for starten vi har fått. Den var solid, og en god plattform å bygge videre på. Guttene har trua på at vi skal ha fire poeng etter den neste kampen. Da vil det være en god start, sier han.

Én mann engelskemennene garantert har respekt for er Zlatan Ibrahimovic, selv om han ofte har vært svak i møte med engelske lag.

- Zlatan er en spiller i verdensklasse, og har han dagen er han veldig farlig. Vi må ha den samme defensive innsatsen som mot Frankrike for å stoppe ham. Gir du ham tid og rom, kan han gjøre skade på ethvert lag. Vi er oppmerksomme på ham. Vi har sett videoer, og skal se enda flere før kampen. Men han er ikke den eneste gode spilleren de har. Vi må se opp for dem som et lag, sier Gerrard.