Hodgson i dialog med FA om landslagsjobben

Kan debutere som England-sjef mot Norge på Ullevaal.

NY LANDSLAGSJOBB: Der Harry Redknapp (t.h.) har vært den overveldende favoritten til å bli engelsk landslagssjef i månedsvis, er det Roy Hodgson (t.v.) som nå har innledet samtaler med FA.Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix
NY LANDSLAGSJOBB: Der Harry Redknapp (t.h.) har vært den overveldende favoritten til å bli engelsk landslagssjef i månedsvis, er det Roy Hodgson (t.v.) som nå har innledet samtaler med FA.Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpixVis mer

Roy Hodgson (64) kan være på vei mot en jobb som engelsk landslagstrener i fotball.

Det engelske fotballforbundet (FA) har bedt West Bromwich Albion om lov til å snakke med Hodgson. Det skriver FA på sitt nettsted.

Hodgson har etter eget ønske også fått klubbens velsignelse til å gå i dialog, og det har allerede blitt holdt samtaler.

- Roy er den eneste vi har kontaktet. Vi er i rute med tanke på en ansettelse. Videre diskusjoner vil bli foretatt med det første, sier FAs styreformann David Bernstein.

Hodgson kan dermed komme til å debutere i jobben mot Norge på Ullevaal i slutten av mai.

Fabio Capello trakk seg i februar. Harry Redknapp har vært manges favoritt til å overta og lede laget i sommerens EM-sluttspill.

Hodgson har trent en lang rekke klubber, blant disse Viking, Inter, FC København, Udinese, Fulham og Liverpool.

Som landslagssjef har han ledet Sveits, De forente arabiske emirater og Finland.

Hodgsons kontrakt med WBA går ut etter denne sesongen. En løsning kan være at han blir engelsk trener i EM og så går tilbake til klubbjobben etter sluttspillet.

(NTB)