FORTSATT VENNER: Roy Hodgson har havnet i trøbbel etter en litt uheldig vits rettet mot Andros Townsend. Både Hodgson og Townsend insisterer på at det ikke er noe uvennskap mellom dem. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB Scanpix
FORTSATT VENNER: Roy Hodgson har havnet i trøbbel etter en litt uheldig vits rettet mot Andros Townsend. Både Hodgson og Townsend insisterer på at det ikke er noe uvennskap mellom dem. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Hodgson i trøbbel etter ape-vits

Townsend skjønner ikke oppstyret.

(Dagbladet): Det var i pausen i Polen-kampen tirsdag kveld at Roy Hodgson skal ha fortalt en vits som involverte en ape til spillerne sine.

Vitsen var ment for å illustrere at Hodgson ville at høyreback Chris Smalling skulle spille ballen mer til Andros Townsend, men det at Townsend ble sammenlignet med apen i vitsen skal ha fått i hvert fall en spiller til å reagere.

NASA-vits Vitsen skal ha gått som følger, ifølge The Mirror:

«NASA bestemte seg for å endelig sende opp en mann i rommet etter kun å ha sendt opp aper tidligere.

De sender opp en mann sammen en ape.

De sier over radioen: - ape, fyr av rakettene.


Og litt senere: - ape, sjekk drivstoffnivået.

Og enda litt senere: - ape, sjekk at lufttilførselen til mannen er ok.

Mannen spør dem: - når får jeg gjøre noe?

NASA svarer: - om femten minutter kan du mate apen.»

Ikke fornærmet Townsend selv skrev på Twitter torsdag formiddag at han slett ikke var fornærmet.

- Jeg skjønner ikke hva alt oppstyret handler om. Det var ikke vondt ment, og ingen ble fornærmet. Det er ikke engang verdt å lage nyheter om, skrev Tottenham-vingen.


Wayne Rooney har også vist sin støtte til Hodgson på Twitter.

- Så historien om Roy i morges. Han har ikke gjort noe galt. Dette er latterlig, skrev Englands toppscorer.

Hodgson har i ettertid beklaget at utsagnet ble oppfattet som negativt.

- Jeg beklager hvis noen ble fornærmet av det jeg sa i pausen. Jeg mente ikke å være upassende på noen måte. Det sa jeg til Andros i garderoben med en gang. Jeg snakket også med Andros på onsdag, og han forsikret meg om at han ikke hadde blitt fornærmet og skjønt i hvilken sammenheng jeg hadde ment det jeg sa, sier England-manageren.

Kick It Out ønsker etterforskning Fotballens antirasismeorganisasjon, Kick It Out, der Townsends far jobber, sier de har blitt gjort klar over Hodgsons uttalelser.

Organisasjonen skriver i en pressemelding at de deler bekymringen til de som har gjort det offentlige oppmerksom på disse kommentarene, og at de har tatt opp saken med FA.

HAR IKKE GJORT NOE GALT: Wayne Rooney støttet Roy Hodgson på Twitter. Foto: Lindsey Parnaby / AFP Photo / NTB Scanpix
HAR IKKE GJORT NOE GALT: Wayne Rooney støttet Roy Hodgson på Twitter. Foto: Lindsey Parnaby / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Selv om Hodgson har beklaget uttalelsen, ønsker Kick It Out en etterforskning for å kartlegge nøyaktig hva som har skjedd og for å hindre at det skjer igjen.

FA har på sin side kommet med sin fulle støtte til Hodgson. I en pressemelding skriver forbundet at de har snakket med flere medlemmer av landslagstroppen, og blitt forsikret om at det ikke er noen problemer. FA har heller ikke mottatt noen klager fra spillerne eller en spillerrepresentant.

De skriver videre at Hodgson ikke mente noe rasistisk, og at siden han har beklaget at hans uttalelser kunne tolkes i den retningen, vil de ikke kommentere saken videre, og gir Hodgson sin fulle støtte før neste års VM.