Hodgson kan ta sin første borteseier på 442 dager

Har ikke vunnet borte i ligaen siden august i fjor.

TROR PÅ OPPTUR: - Det er lett å sparke de som ligger nede, og nå ligger vi nede, sier Liverpool-manager Roy Hodgson. Nå tror han Liverpool går inn i en bedre periode.Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
TROR PÅ OPPTUR: - Det er lett å sparke de som ligger nede, og nå ligger vi nede, sier Liverpool-manager Roy Hodgson. Nå tror han Liverpool går inn i en bedre periode.Foto: Lindsey Parnaby, EPA/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Liverpool fikk en etterlengtet opptur med seier mot Blackburn sist helg.

I dag kan oppturen fortsette borte mot Bolton, men i så fall må manager Roy Hodgson jage vekk et bortespøkelse som har plaget ham i fjorten og en halv måned.

Sist han ledet laget sitt til seier, var åpningskampen i 2009/10-sesongen - på Fratton Park mot sist sesongs desiderte jumbolag Portsmouth.

Det er 442 dager siden i dag. Nå skal det sies at Hodgson fikk med seg et par sterke seire på bortebane underveis til finalen i Europa League med Fulham i løpet av sesongen. 2-3 borte mot Basel i gruppespillet og 0-1 mot Wolfsburg i kvartfinalen.

Sleit før Roy Men ligaformen på bortebane får det likevel til å murre litt blant skeptiske Liverpool-supportere, for eksempel i klubbens offisielle diskusjonsforum.

Samtidig er det strengt å gi Hodgson skylda for Liverpools problemer på bortebane så langt denne sesongen (ett poeng på fire kamper). Laget vant bare en av sine tolv siste bortekamper i ligaen under Rafa Benitez' ledelse i vår.

Bolton åpnet med uavgjort i sine tre første hjemmekamper på Reebok Stadium før det ble 2-1-seier mot Stoke i den fjerde.

Hodgson fortalte denne uka at han gradvis vender seg til det fokuset som følger med å være manager for en klubb som Liverpool.

Han innser også at resultatene så langt i sesongen gjør at han og laget står lagelig til for hogg.

- Det er ganske enkelt å sparke folk når de ligger nede. Vi ligger nede for øyeblikket, og så sparkene kommer til å hagle mot oss. Det må vi bare leve med, sier Hodgson ifølge Press Association.

- Tror på laget Nå håper han å snu skuta etter det han medgir har vært en svak første kvart-sesong.

- De neste tre firedelene kommer til å bli veldig viktige. I øyeblikket er vi fortsatt på en svak plassering i ligaen. Vi trenger å få resultater i hver eneste kamp for å komme vekk fra den.

Men Hodgson er også realist, og vet at resultatene ikke kommer gratis.

- Jeg er litt forsiktig med å si at problemene er over. Vi har rundet et hjørne, men jeg tror på laget og jeg tror vi er kapable til å gjøre det mye bedre i den neste fjerdedelen av sesongen enn i den første, sier han.

• Liverpool spiller borte mot Bolton klokka 17 i dag. Følg Premier League direkte i vårt fotballstudio fra klokka 13!