Hodgson kutter pressen etter massiv Rio-kritikk

- Det kan se feigt ut, sier Alsaker.

UNNGÅR PRESSEN: Englands landslagssjef Roy Hodgson stiller ikke på pressekonferanse torsdag, som tidligere annonsert av FA. Etter en turbulent tid etter vrakingen av Rio Ferdinand, har landslaget også valgt å stenge treninga i EM-forberedelsene torsdag. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth og EPA/ETTORE FERRARI
UNNGÅR PRESSEN: Englands landslagssjef Roy Hodgson stiller ikke på pressekonferanse torsdag, som tidligere annonsert av FA. Etter en turbulent tid etter vrakingen av Rio Ferdinand, har landslaget også valgt å stenge treninga i EM-forberedelsene torsdag. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth og EPA/ETTORE FERRARIVis mer

(Dagbladet): England-sjef Roy Hodgson har fått kraftig kritikk allerede før EM-starter. Spesielt saken rundt vrakingen av Manchester United-stopper Rio Ferdinand har skapt uro. Saken blusset kraftig opp i helga da Gary Cahill ble skadd og måtte trekke seg fra Englands EM-tropp - og Hodgson valgte å hente inn urutinerte Martin Kelly, framfor Ferdinand.

Bare dager før EM-start er det kommet endringer i Englands EM-oppkjøringsprogram, bekrefter det engelske fotballforbundet (FA) overfor Dagbladet.

STARTET MOT BELGIA: Disse elleve startet i helgas landskamp: Alex Oxlade-Chamberlain, Ashley Young, Gary Cahill, John Terry, Joe Hart, Danny Welbeck, Ashley Cole, James Milner, Steven Gerrard, Scott Parker, Glen Johnson. Cahill ble skadd og er ute av EM-troppen. Foto: EPA/GERRY PENNY
STARTET MOT BELGIA: Disse elleve startet i helgas landskamp: Alex Oxlade-Chamberlain, Ashley Young, Gary Cahill, John Terry, Joe Hart, Danny Welbeck, Ashley Cole, James Milner, Steven Gerrard, Scott Parker, Glen Johnson. Cahill ble skadd og er ute av EM-troppen. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

Hodgson og spillerne skulle i utgangspunktet hatt pressekonferanse og latt pressen være til stede på lagets trening i morgen.

Nylig er det bestemt at Hodgson skal slippe å møte pressen, og at treningen er stengt for media.

- Det kan se litt feigt ut. Hodgson vet hva som venter ham, og saken var dømt til å blusse opp da han begrunnet vrakingen av Ferdinand med at det var en sportslig vurdering bak, sier TV 2-ekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Det var ventet at deler av engelsk presse ville ha nye svar fra landslagssjefen på pressekonferansen i morgen, etter at Liverpool-backen Martin Kelly med bare ti seriekamper ble foretrukket før Ferdinand.

VRAKET: Manchester Uniteds Rio Ferdinand får ikke være med til EM. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong
VRAKET: Manchester Uniteds Rio Ferdinand får ikke være med til EM. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong Vis mer

Nå må pressen vente til søndag - dagen før Englands åpningskamp mot Frankrike - før de får møte Hodgson. Denne pressekonferansen i EM-regi, er landslagssjefen pålagt å møte på.

Kritikk
Ferdinand reagerte kraftig da han fikk høre om at Kelly var Cahills erstatter.

- Hvilke grunner????!!!, twitret United-stopperen kort etter at nyheten kom.

KALT INN: Liverpools Martin Kelly er hentet inn i EM-troppen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
KALT INN: Liverpools Martin Kelly er hentet inn i EM-troppen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

Ferdinands agent Jamie Moralee kom kort tid etterpå med kraftig kritikk mot Hodgson og FA.

- Det er ingenting annet enn skammelig å behandle en spiller som har vært kaptein og stilt opp for landet sitt 81 ganger på denne måten. Det viser en total mangel på respekt, sa Moralee, ifølge PA.

KAPTEIN: Steven Gerrard er EM-kaptein. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
KAPTEIN: Steven Gerrard er EM-kaptein. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Hodgson måtte forsvare vrakingen av Ferdinand allerede da han presenterte de første 23 spillerne til EM-troppen i midten av mai.

- Jeg måtte gjøre en sportslig avgjørelse basert på hva jeg har sett de siste månedene. På rent sportslig grunnlag ville jeg ha folk som (Phil) Jones i troppen, som balanserer ting for meg med tanke på Kyle Walkers fravær, sa Hodgson.

Ikke overrasket
Alsaker mener Hodgson kunne sluppet unna noe av kritikken hvis han hadde valgt å formulere seg annerledes om Ferdinand-vrakingen.

BRÅK: Det er blitt bråk etter at Hodgson tok med John Terry, og vraket Ferdinand til troppen. Foto: EPA/KERIM OKTEN
BRÅK: Det er blitt bråk etter at Hodgson tok med John Terry, og vraket Ferdinand til troppen. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

- Han kunne kommet unna med å si at Ferdinand er mye skadet, har høy alder og derfor er en risiko å ta med til et sluttspill. Det hadde sannsynligvis blitt litt bråk likevel, men det er en unnskyldning det er lettere å kjøpe, sier Alsaker.

Alsaker er ikke overrasket over at det igjen er utenomsportslig fokus rettet mot det engelske landslaget.

PRESSET:  Roy Hodgson har fått mye kritikk etter bare to kamper som landslagssjef - men ikke på grunn av resultatene. Foto:  EPA/ANDY RAIN
PRESSET: Roy Hodgson har fått mye kritikk etter bare to kamper som landslagssjef - men ikke på grunn av resultatene. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

- England i sluttspill er nesten en diagnose. De gjør feil på feil. I Sør-Afrika og i Tyskland. «Vi kan ikke ha med konene våre». «Vi kan ikke ha pressekonferanse». Jeg er ikke overrasket, sier Alsaker.

- Terry og Ferdinand kunne ikke reist til EM sammen. Da hadde de risikert en enda større uro. Hodgson valgte å velge én av dem, og fant Terry som den som er best rustet til å få England langt i mesterskapet, sier Alsaker.

- Ryker i gruppespillet
Dagbladet snakket med talentspeider og Viasat-ekspert Stig Torbjørnsen i går. Han tror England ryker ut av gruppespillet, og skjønner ikke FAs valg av Hodgson som landslagssjef.

- Jeg kan ikke forstå hvordan han kan være rett mann til en av verdens mest ettertraktede trenerjobber. Det er sjokkerende at han ble ansatt, og jeg trodde i utgangspunktet han bare skulle lede laget i EM, eller kanskje ut året. At han fikk en fireårskontrakt hadde jeg aldri trodd. Han kunne fått jobb i West Ham eller Birmingham, men ikke det engelske landslaget, sa Torbjørnsen til Dagbladet.

England er i EM-gruppe med Ukraina, Sverige og Frankrike. De spiller sin første kamp mot Frankrike mandag.