Hodgson med pinlig faktafeil da troppen ble presentert

Bommet grovt da han begrunnet uttaket av Oxlade-Chamberlain.

SPILTE GODT MOT MILAN: Men Roy Hodgson ble særlig imponert over hvor godt Oxlade-Chamberlain klarte seg mot Andrea Pirlo og Massimo Ambrosini. Pirlo har spilt i Juventus denne sesongen, mens Ambrosini ikke var med i troppen. Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
SPILTE GODT MOT MILAN: Men Roy Hodgson ble særlig imponert over hvor godt Oxlade-Chamberlain klarte seg mot Andrea Pirlo og Massimo Ambrosini. Pirlo har spilt i Juventus denne sesongen, mens Ambrosini ikke var med i troppen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

(Dagbladet): Roy Hodgsons EM-tropp inneholdt ingen spektakulære overraskelser.

Det nærmeste vi kom var kanskje Norwich-keeper John Ruddy og Arsenal-angriper Alex Oxlade-Chamberlain, som begge har til gode å spille en A-landskamp for England.

Sistnevnte har vært et friskt pust i Arsenal denne sesongen, med sin direkte og uredde spillestil. Arsene Wenger måtte blant annet tåle sterke mishagsytringer da han valgte å ta unggutten av banen mot Manchester United til fordel for Andrei Arsjavin i januar.

Roy Hodgson trakk imidlertid fram en annen kamp der Oxlade-Chamberlain hadde imponert ham spesielt: Hjemmekampen mot Milan i Champions League i mars, der Arsenal vant 3-0 og nesten avanserte etter marerittaktige 0-4 på San Siro uka i forveien.

Pirlo og Ambrosini?
19-åringen spilte utvilsomt en god kamp den kvelden - blant annet skaffet han et straffespark - men Hodgsons analyse fra kampen imponerer de færreste.

- Jeg var der da Arsenal møtte Milan på Emirates, og så hvor godt han greide seg mot (Andrea) Pirlo og (Massimo) Ambrosini på midtbanen, sa Hodgson (se ca. fire minutter ut i denne videoen).

INGEN SPEKTAKULÆR TROPP: - Jeg kan ikke huske en dårligere engelsk tropp i et sluttspill, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om navnene Roy Hodgson tar med seg til Polen og Ukraina. Foto:  EPA/ANDY RAIN
INGEN SPEKTAKULÆR TROPP: - Jeg kan ikke huske en dårligere engelsk tropp i et sluttspill, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om navnene Roy Hodgson tar med seg til Polen og Ukraina. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Problemet var bare at Pirlo ikke har spilt i Milan denne sesongen, men for Serie A-vinneren Juventus. Ambrosini var heller ikke på banen eller benken den aktuelle marskvelden på Emirates.

Den grove faktafeilen til tross: Det er liten grunn til å betvile potensialet til Oxlade-Chamberlain, og for Hodgson var det viktig at han også kan bekle andre posisjoner enn en kantrolle.

- Det faktum at han kan spille både på kanten og sentralt påvirket avgjørelsen min, og også det at han er en mann for framtida som vil kan få se mye av framover, sier Hodgson.

Vil se et direkte England
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker synes det er tøft å ta med Chamberlain - samtidig som han tviler på at unggutten vil spille en sentral rolle under sommerens sluttspill.

- Det kan bli som Walcott i VM-troppen i 2006 (spilte ikke et minutt, journ.anm.). Jeg ser ikke for meg ham i startelleveren, men det er spennende, sier Alsaker til Dagbladet.

Det samme kan han ikke si om troppen for øvrig. Likevel avskriver han ikke England helt.

- Det er en svakere tropp enn jeg kan huske av England i et sluttspill. Det er ingen fravær som er veldig åpenbare, og heller ingen som er tatt med som man rister veldig på hodet av. Det er en tropp som ikke reiser til Polen og Ukraina med noe som helst favorittstempel, og når det gjelder England kan det være en fordel. Jeg er slett ikke sikker på at dette blir deres dårligste mesterskap.

- I de siste sluttspillerne har England virket slitne, og de har stått og spilt fotball. Jeg ser gjerne et mer direkte England med Carroll og Welback der framme, hvor man blåser ballen langt og direkte og kommer etter. Hodgson får sikkert organisert det bra, og defensivt blir det sikkert stramt og OK, tror Alsaker.

HODGSON SÅ SYNER: Massimo Ambrosini og Andrea Pirlo spilte ikke mot Oxlade-Chamberlain og Arsenal på Emirates. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
HODGSON SÅ SYNER: Massimo Ambrosini og Andrea Pirlo spilte ikke mot Oxlade-Chamberlain og Arsenal på Emirates. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer