Hodgson om Norges EM-håp: - De har en sjanse

Tror Høgmo og Norge kan ødelegge for Italia.

(Dagbladet): England måtte kjempe for å slå Norge. Selv om vertene på Wembley var det styrende laget, sleit engelskmennene med å bryte gjennom den norske forsvarsmuren.

- I 1. omgang virket de ikke veldig interesserte i å angripe oss. De hadde alle spillerne bak ballen, og kjempet godt, sier Roy Hodgson om den norske innsatsen.

Joshua King sto for Norges eneste målsjanse da han raget høyest på et hjørnespark, men ble nektet scoring av en god Joe Hart i England-buret.

Wayne Rooneys straffescoring var det som skilte lagene onsdag kveld. Den tidligere Viking-treneren tror Norge fort kan havne i EM-sluttspillet i Frankrike.

- Har en sjanse - Ja, de har en sjanse. Jeg vet ikke detaljer om gruppa, men jeg vet de møter Italia som er rangert høyere. Men de jobbet ekstremt hardt, og gjorde det vanskelig for oss. Vi ga dem mye å jobbe med, men jeg tror de må være veldig fornøyde hvis de jobber like hardt framover.

- Jeg tror Per-Mathias vil si at om de jobber like hardt mot Italia, har de en sjanse, svarer Hodgson på spørsmål om Norges EM-muligheter.

Mandag starter Hodgson og England jakten på sluttspillet i 2016. Engelskmennene møter Norges overmenn fra den forrige kvalifiseringen, Sveits, på bortebane.

- Jeg fikk svar på en del spørsmål, men det fortsatt mange spørsmål som skal besvares, sier Hodgson til Viasat.

Usikker Dæhli For Norges del starter alvoret på tirsdag mot Italia på Ullevaal. Spørsmålet er om Mats Møller Dæhli som gikk av med skade mot England blir spilleklar.

Rapportene i kveld tyder på at skaden ikke er like alvorlig som først fryktet.