Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roy Hodgson om Alexander Sørloth

Hodgson om Sørloth-kjøpet: - Et klart førstevalg

Crystal Palace-manageren er veldig glad for at Midtjylland lot Alexander Sørloth dra i januar.

KLAR FOR PALACE: Alexander Sørloth kan få debuten mot Newcastle til søndag. Foto: Crystal Palace
KLAR FOR PALACE: Alexander Sørloth kan få debuten mot Newcastle til søndag. Foto: Crystal Palace Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): I de seine nattetimer på Deadline Day ble Alexander Sørloth (22) endelig Crystal Palace-spiller.

Nordmannen har signert en kontrakt på fire og et halvt år for London-klubben, i det som trolig er tidenes nest dyreste overgang for en nordmann.

I dag holdt Crystal Palace-manager Roy Hodgson en pressekonferanse før helgas Premier League-runde, hvor nyinnkjøpte Sørloth naturligvis ble et hett tema.

- Vi håper han skal bli veldig god selvfølgelig. Vi har fulgt ham og han har vært et mål gjennom hele overgangsvinduet. Vi diskuterte ham før vinduet åpnet. Så vi er glade for at vi klarte å overbevise Midtjylland om å la ham gå. Det var ikke lett, for han var en viktig spiller for dem, men vi er glade for at de lot ham gå, sier Hodgson om nordmannen.

Skade på Sako

Crystal Palace har en skade på Bakary Sako, som sliter med en ankelskade og kan være ute resten av sesongen, noe som gjør at Sørloth og Christian Benteke er de eneste spissene som er tilgjengelige.

- Ja, han var førstevalg på spissplass og han kommer garantert til å være en del av troppen denne helga. Han mangler kamptrening på grunn av den danske serien som er annerledes enn vår. Han er i form og var med på trening i dag. Men han er litt bak de andre når det gjelder kampform, sier Hodgson.

Manageren forteller at han stoler på at Sørloth kan forbedre klubben så tidlig som mulig, når han kommer i kampform.

- Ideelt sett vil Alexander Sørloth spille bra for oss i denne perioden, sier Hodgson, vel vitende om at han har få offensive alternativer.

Det tyder på at nordmannen vil få gode sjanser til å vise seg fram denne sesongen. Etter de to kampene som Palace skal spille over de to neste helgene, har klubben spillepause i to uker. Noe som betyr at Sørloth får god tid til å finne seg tidlig til rette.

Adresseavisen spurte Hodgson om han hadde snakket med Norges landslagssjef Lars Lagerbäck før han hentet Sørloth, noe engelskmannen bekreftet.

- Han var utrolig positiv på alle måter. Jeg fikk også en positiv melding fra Per-Mathias Høgmo, som gratulerte og mente vi signerte en veldig god spiller, sier Hodgson til Adressa.

Hodgson snakket også om at han håpte Sørloth ville bli en legende i norsk målestokk ved å gjøre det veldig bra i Crystal Palace.

Dansk rekord

Hva som er den nøyaktige overgangssummen for Sørloth er ikke kjent, men det er ventet at avtalen vil være verdt et sted mellom 130 og 182 millioner kroner - avhengig av om diverse klausuler innfris.

Det er uansett ny dansk rekord. Ingen spillere har blitt solgt for mer enn 80 millioner danske kroner tidligere.

Tore André Flo er tidenes dyreste nordmann, og ble solgt for 16 millioner pund i 2000. Medregnet inflasjon og kursendringer, vil det trolig bestå som den dyreste overgangen, selv etter at alle bonusutbetalinger i Sørloths overgang er utbetalt.

Trønderen har imponert stort for danske FC Midtjylland denne sesongen, hvor han har scoret ti mål på 19 kamper. Tidligere har han også spilt for Rosenborg, Bodø/Glimt og nederlandske Groningen. Han fikk det ikoniske draktnummeret 9 av klubben.

Tidligere har fem norske fotballspillere spilt for Crystal Palace. Blant dem finner vi nevnte Hangeland, Steffen Iversen, Thomas Myhre, Jonathan Parr og Leif Andersen.

Crystal Palace møter Newcastle på Selhurst Park søndag 15.15 norsk tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!