TUNG BØR: - Jeg er skuffet over at Tom, som er en følsom ung mann, må bære denne byrden. Men jeg vet en ting, og det er at han kommer til å komme seg gjennom det. Når Manchester United begynner å vinne igjen, og han begynner å få ros for prestasjonene sine, kommer han til være sterkere enn han var, sier Hodgson. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
TUNG BØR: - Jeg er skuffet over at Tom, som er en følsom ung mann, må bære denne byrden. Men jeg vet en ting, og det er at han kommer til å komme seg gjennom det. Når Manchester United begynner å vinne igjen, og han begynner å få ros for prestasjonene sine, kommer han til være sterkere enn han var, sier Hodgson. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB ScanpixVis mer

Hodgson raser mot kampanje for å få United-stjerna fjernet fra landslaget

- En følsom ung mann.

Følg kveldens landskamper i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Der Manchester United som lag ikke har hatt noen god sesong så langt, har ikke ting vært stort bedre for Tom Cleverley.

Midtbanespilleren har langt på vei blitt stemplet som syndebukk på sosiale medier, og det gikk tidligere i vinter så langt at han måtte legge ned sin egen Twitter-konto på grunn av hets og mishagsytringer.

- Imponerer meg ikke Likevel har Roy Hodgson valgt å ta med 24-åringen i troppen som skal møte Danmark i kveld. Det har ikke gått tilhengerne til «Three Lions» hus forbi.

Det har nemlig de siste dagene vært en underskriftskampanje på nettet for å få Cleverley ut av landslaget. Det har ikke falt i god jord hos landslagssjefen selv.

- Denne kampanjen imponerer meg ikke, det må jeg innrømme, sier Hodgson i følge engelske Manchester Evening News.

- Jeg er skuffet over at Tom, som er en følsom ung mann, må bære denne byrden. Men jeg vet én ting, og det er at han kommer til å komme seg gjennom det. Når Manchester United begynner å vinne igjen, og han begynner å få ros for prestasjonene sine, kommer han til være sterkere enn han var.

«Udugelig» Mannen som startet kampanjen som til nå har samlet over 10 000 underskrifter, Glenn McConnell fra Blackpool, omtaler Cleverley som «udugelig», og mener at han «ikke besitter noen virkelige kvaliteter i det hele tatt».

HARDT VÆR: Tom Cleverley har fått hard medfart av sitt eget lags supportere denne sesongen. Nå har det også dukket opp en underskriftskampanje på nettet for å holde 24-åringen borte fra landslaget. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix
HARDT VÆR: Tom Cleverley har fått hard medfart av sitt eget lags supportere denne sesongen. Nå har det også dukket opp en underskriftskampanje på nettet for å holde 24-åringen borte fra landslaget. Foto: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS / NTB Scanpix Vis mer

Hodgson er sterkt uenig i dette.

- Fakta er at Tom Cleverley har vært en del av landslaget helt siden EM, og han har spilt noen veldig gode kamper for oss.

Fortjener plass Den gode formen til Jordan Henderson er en av faktorene som gjør at McConnell får viljen sin og Cleverley må sitte hjemme i Manchester og se VM fra sofaen. Hodgson mener likevel at Manchester United-spilleren fortjener å være med i 30-mannstroppen.

- For å være ærlig så jeg ingen grunn til å utelate ham fra laget. Han fortjener å være blant de 30. Han har gjort veldig mye bra for oss, sier Hodgson.

FORTJENT PLASS: Cleverley har vært så og si fast på landslaget etter EM i 2012. Landslagssjef Hodgson mener 24-åringen har gjort seg fortjent til en plass også i kveldens kamp mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
FORTJENT PLASS: Cleverley har vært så og si fast på landslaget etter EM i 2012. Landslagssjef Hodgson mener 24-åringen har gjort seg fortjent til en plass også i kveldens kamp mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer