Å, NEI: Roy Hodgson og  trener Sammy Lee var fortvilet fra sidelinja da Northampton kom på besøk. Foto: REUTERS/Phil Noble
Å, NEI: Roy Hodgson og trener Sammy Lee var fortvilet fra sidelinja da Northampton kom på besøk. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Hodgson sier unnskyld til Liverpool-fansen

Northampton-exit karrierens verste.

||| (Dagbladet): Liverpool - Northampton 2-2 (2-4 på straffer e.e.o).

Det var en betuttet Liverpool-manager som måtte forklare en ytterst pinlig ligacupexit på Anfield i går kveld.

Roy Hodgson har allerede ledet sitt lag til den dårligste ligastarten på 18 år.

Så kom smellen mot Northampton, laget som er åttende sist i den fjerde divisjonen i England - League 2. En klubb som ligger 65 plasser under Liverpool i ligasystemet.

- Vi vant ikke, og nå må vi bare ta kritikken som kommer fra høyt og lavt, sier Hodgson som er selvkritisk fordi han skiftet ut mange av gutta som tapte mot Manchester United søndag.

- Jeg tar ansvaret for å bytte ut mange spillerne på laget, men jeg gjorde det fordi jeg trodde spillerne jeg sendte ut på banen ville være gode nok til å vinne kampen.

Gratulerer Northampton Northampton er en liten klubb som per i dag er to poeng fra nedrykk til amatørsystemet. Det laget scoret i går to mål på klubben med 18 ligamesterskap og fem titler i Europas største klubbturnering.

- Jeg jeg kan gjøre er å gratulere Northampton og be om unnskyldning til alle. Til supporterne som kom i kveld, og som selvsagt regnet med at vi skulle vinne. Jeg forventet at vi skulle vinne, men det ble ikke slik, sier Hodgson til Liverpools hjemmeside.

PARTYBUSS: Northampton-spillerne feiret med øl på bussen hjem i går kveld. Foto: AP/Tim Hales
PARTYBUSS: Northampton-spillerne feiret med øl på bussen hjem i går kveld. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

I går stilte Liverpool-direktør Christian Purslow opp for å svare på spørsmål fra Liverpool-fansen. En supporter påpekte at Liverpool pleide å vinne trofeer.

- Liverpool eksisterer for å vinne trofeer, svarte Purslow.

Nå har Hodgson allerede gitt opp ligaen. I går røk ligacupen. Dermed gjenstår bare FA-cupen og Europa League før sesongen er helsvart.

- Jeg tror fansen ser på dette på akkurat samme måte som meg. De er ikke mer skuffet enn jeg er. Det er ingenting jeg kan gjøre for å få dem til å føle seg bedre, fordi vi går alle hjem med bitter skuffelse. Ikke bare er vi ute av ligacupen, men vi tapte for et lag mange divisjoner under oss, sier den tidligere Viking-treneren.

63-åringen innrømmer at han sjanset med et reservepreget mannskap, men vil ikke klandre laget for manglende innsats.

- Vi tapte dessverre fordi vi forsvarte oss dårlig et par ganger, og vi brukte ikke ballen bra nok da vi hadde den, sier Hodgson.

I går kveld satte Northampton-spillerne seg i bussen, klar til å feire etter å ha tatt en av Premier Leagues største skalper.

- Det begynner å synke inn nå, og vi skal ha et par øl på bussen. Vi skal gjøre dette om til en partybuss. Å vinne på Anfield som manager etter bare ett år er bare helt fantastisk, sier manager Ian Sampson.

Tilbake satt Liverpool-spillerne som endelig fikk sjansen, med en klar advarsel fra Hodgson:

- Hvis de skal bli Liverpool-spillere må de få fart på seg, dette er en bunnotering i alles karrierer.

En liten trøst for Liverpool-fansen er at både Chelsea og Manchester City delte skjebne med de rødkledde i går kveld, de er også ute av ligacupen etter tap mot Newcastle og WBA.

City-sjef Roberto Mancini stilte med en rekke debutanter, og angrer ikke på det siden laget møter nettop Chelsea lørdag.

- Lørdagen er viktigere, FA-cupen er viktigere. Europa League er viktigere. Jeg visste at vi gamblet med å bruke seks unggutter på laget, sier Mancini.

SUR: Hodgson trodde laget han brukte var gode nok. Foto: AP/Tim Hales
SUR: Hodgson trodde laget han brukte var gode nok. Foto: AP/Tim Hales Vis mer