Hodgson skjønner ikke hvorfor folk tviler

Liverpool-sjefen ble hyllet i mai.

HARDT PRESSET: Roy Hodgson minner om at han i mai ble kåret til årets trener, og at han førte Fulham til finalen i Europa League. Foto: AFP/ANDREW YATES
HARDT PRESSET: Roy Hodgson minner om at han i mai ble kåret til årets trener, og at han førte Fulham til finalen i Europa League. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

|||Dagbladet): Med tapet mot Blackpool søndag noterte Liverpool sin verste serieåpning på 57 år.

Kniven ble vridd ekstra rundt med plasseringen under streken på tabellen.

Etter nederlaget forklarte Hodgson at ligastarten «ikke er akseptabel». Samtidig ropte fansen på The Kop på Kenny Dalglish.

Dårlige øyeblikk I går sa Hodgson at han ikke er bekymret for nedrykk, bare for at laget ikke spiller som de skal. I dag går den tidligere Fulham-sjefen ut med et forsvar av sin egen stilling, på Liverpools hjemmeside.

Han kan ikke skjønne at noen tror han mangler det som skal til for å snu klubben rundt.

- Jeg tror ikke du kan gå fra å være hyllet som jeg ble i mai, til å plutselig miste alle evner tre måneder etter. Det er et spørsmål som kommer til å bli stilt, men jeg synes ikke folk som har vært i fotballen lenge skal gjøre det. De må vite at du har både gode og dårlige øyeblikk i fotball, sier Hodgson.

Med én seier på sju ligaforsøk er trenden krystallklar, så langt.

- På slutten av mai hadde jeg noen fantastiske øyeblikk, og i slutten av september kommer de dårlige. Men jeg tror ikke at jeg etter 35 år har mistet evnene som har tjent meg veldig godt så langt, sier Hodgson.

I Storbritannia snakkes det likevel om at Hodgson bare er ett tap unna sparken, lokaloppgjøret mot Everton neste søndag.

Kritiserer taktikken Keeperlegenden Ray Clemence mener Hodgson må få flere sjanser, og at han ikke kan gjøre så mye før klubben skifter eiere.

- Det er galskap å snakke om å kvitte seg med Roy. De har en ypperlig manager som kommer til å få det til, bare han går tid og tålmodighet, sier Clemence til Metro.

TAPTE I HAMBURG: Hodgson tok Fulham til finalen mot Atletico Madrid i mai, men det ble ikke noe trofé. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
TAPTE I HAMBURG: Hodgson tok Fulham til finalen mot Atletico Madrid i mai, men det ble ikke noe trofé. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

Tidligere Liverpool-spiss John Aldridge peker på at Hodgson ikke har trent en så stor klubb i Premier League før, og at 63-åringen må vinne kamper - og det fort.

Samtidig mener Aldrige at Hodgson må slutte å bruke spillere på feil plasser, og tenker spesielt på Raul Mereiles som de siste kampene har spilt høyre flanke - en ny rolle for Portugal-stjernen.

- Vår beste midtbane må bestå av Steven Gerrard og Raul Meireles i midten. Jeg tror faktisk at en diamantformasjon ville passet oss, fordi vi ikke har noe bredde, sier Aldridge til Liverpool Echo.

Han kan forstå fans som roper på Dalglish, manageren som hentet hjem det 18. og siste ligatrofeet for drøyt 20 år siden. Mannen som villa ha jobben i sommer, men som ble vraket til fordel for Hodgson.

- Det var veldig ulikt Liverpool, men jeg skjønner frustrasjonen. Verken resultatet eller prestasjonen var god nok, sier Aldridge.

PS! Mot Everton om 12 dager må Liverpool trolig stille uten Fernando Torres, spissen som ble tidlig lyskeskadd mot Blackpool

KRITISERER TAKTIKKEN: John Aldridge mener Hodgson bruker spillere feil, og ønsker høyere press fra Liverpool-laget. Foto: Jim Commentucci/ALLSPORT
KRITISERER TAKTIKKEN: John Aldridge mener Hodgson bruker spillere feil, og ønsker høyere press fra Liverpool-laget. Foto: Jim Commentucci/ALLSPORT Vis mer