Hodgson slakter Mascheranos egoisme

Nå kan Liverpool-sjefen si hva han virkelig mener.

INGEN LYKKEØNSKNINGER: Javier Mascherano blir neppe ønsket lykke til i Barcelona av Liverpool-manager Roy Hodgson. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
INGEN LYKKEØNSKNINGER: Javier Mascherano blir neppe ønsket lykke til i Barcelona av Liverpool-manager Roy Hodgson. Foto: PHIL NOBLE/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Roy Hodgson har klart å holde seg i skinnet denne uka, men i dag viser han at det nok bare har vært et skuespill.

Nå som det er bekreftet at Javier Mascherano skal til Barcelona, kaster Liverpool-manageren maska.

Og han viser at han ikke har spesielt mye til overs for argentinerens holdninger.

- Jeg klarer ikke forsvare handlingene til Mascherano. Profesjonelle spillere er betalt for å spille. Når de blir bedt om å spille, da spiller de, sier Hodgson ifølge Press Association.

- Skal jeg bare bøye av? Selv om interessen fra utlandet og Mascheranos ønske om en ny klubb har vært kjent lenge, var det først på mandag saken tok en virkelig ny vending. Mascherano var misfornøyd med Liverpools krav til salgssum - og han nektet ifølge rapportene å spille mot Manchester City.

Ingen i klubben har bekreftet dette, men Hodgson går i dag langt i å underbygge de rapportene.

Og han er særdeles lite tilfreds med det som har skjedd denne uka. Liverpool sleit kraftig mot City, og hadde trengt en Mascherano i velkjent slag.

- Det er egoistisk. Spillerne er i en situasjon hvor det er noe de vil ha, og de forventer at klubben - og da jeg som en av lederne - bare skal bøye av og akseptere det. De må forstå at når de signerer en kontrakt, signerer de en kontrakt som innebærer å spille fotball, sier Hodgson.

Liverpool krevde rundt 250 millioner kroner for Mascherano, mens Barca var interessert i å betale halvparten. Det er foreløpig ukjent hva de to klubbene nå har kommet til enighet om.

- Respektløst Norske Liverpool-kjennere Dagbladet snakket med tidligere i uka fortalte at klubben ikke kunne beholde argentineren, med tanke på det som skjedde på mandag.

- Det var egentlig rart at han var i startoppstillingen i den første kampen. Men han var der, ga jernet og ble godt mottatt. Men nå er det kjørt. Oppførselen hans er respektløs mot fansen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

DEN SISTE KAMPEN: Det ble bare én Liverpool-kamp på Javier Mascherano denne sesongen, serieåpningen mot Arsenal (1-1). Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
DEN SISTE KAMPEN: Det ble bare én Liverpool-kamp på Javier Mascherano denne sesongen, serieåpningen mot Arsenal (1-1). Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer

Kopite-redaktør Torbjørn Flatin mener også at Mascherano har sviktet fansen.

- Jeg synes det, jeg sitter med en følelse av at Mascherano må ta sin del av skylda for at det gikk som det gjorde i går. Det er ikke akseptabelt (å oppføre seg slik). Men det er litt som Roy Hodgson sier, at det er sånn som skjer i dagens fotball. Det kommer klubber inn og skaper tanker oppi hodet på folk, sa Flatin.

Advarer spillerne Hodgson advarer nå spillere mot å gå så kraftig ut med sine ønsker om å skifte beite.

- Hvis klubben godtar et bud på deg og lar deg gå, da er det greit. Men du risikerer også at klubben sier «beklager, men du har en kontrakt her og vi kommer ikke til å selge deg, så du blir», sier den tidligere Viking-treneren.

Hodgson forteller at han flere ganger tidligere har vært i liknende situasjoner, og han er særdeles lite fornøyd når slikt oppstår.

- Da jeg kom til Blackburn var Graeme Le Saux fast bestemt på å dra til Chelsea. Tim Sherwood var ønsket av Tottenham og det skapte trøbbel for han hadde lyst til å reise tilbake til London, forteller Hodgson.

Nå vet han i hvert fall hva han har i Liverpool, som nok er enklere å forholde seg til. Eller rettere sagt, hva han ikke har: Javier Mascherano.