Hodgson slipper pinlig UEFA-konferanse

Liverpool reddet av selvmål rett før slutt.

SLEIT LENGE: Joe Cole og Liverpool hadde en tung dag på jobben i Trabzon, men det løsnet i sluttminuttene og de er videre til gruppespillet i Europa League. Foto: IBRAHIM USTA/AP
SLEIT LENGE: Joe Cole og Liverpool hadde en tung dag på jobben i Trabzon, men det løsnet i sluttminuttene og de er videre til gruppespillet i Europa League. Foto: IBRAHIM USTA/APVis mer

|||(Dagbladet): Trabzonspor - Liverpool 1-2, 1-3 sammenlagt.

De helrøde hadde seks VM-spillere ute med skade, sykdom og overgangsspekulasjoner i kveld og Torres, Gerrard & co var dypt savnet.

For Liverpool spilte langt fra noen praktkamp i Trabzon.

Og først seks minutter før slutt kom redningen, i form av et selvmål - som sendte engelskmennene til gruppespillet i Europa League.

- Vi burde avgjort dette langt tidligere, men jeg er veldig glad for at vi vant. Jeg er nemlig invitert til en UEFA-konferanse neste uke, og det hadde vært litt flaut å kommet dit som den eneste treneren uten et lag i Europa, sier manager Roy Hodgson til ESPN.

Kjapp scoring Hjemmelaget brukte bare drøyt tre minutter på å utlikne Liverpools ledelse fra den første kampen. Teofilo Guiterrez ble spilt gjennom og gjorde ingen feil alene med José Reina.

Regnet pøste ned, og det ble tidlig klart at dette kom til å bli en tung kveld for engelskmennene.

Tyrkerne hadde full kontroll på Liverpool i førsteomgangen og Hodgsons menn skapte ingenting.

Midtveis i omgangen burde også Trabzonspor doblet ledelsen, da Yattara headet utenfor fra kloss hold.

Hevet seg På sidelinja sto en klissvåt og til tider illsint Hodgson. Frustrert over at laget hans skapte så lite. Etter pause ble det derimot bedre.

FÅ SJANSER: Liverpool hadde ikke mye å vise til bortsett fra de to scoringene, men David Ngog hadde et par gode sjanser. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS
FÅ SJANSER: Liverpool hadde ikke mye å vise til bortsett fra de to scoringene, men David Ngog hadde et par gode sjanser. Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS Vis mer

- Vi fikk en verst mulig start, men jeg føler vi kom oss gjennom det. Husk de slo akkurat mesterne Fenerbahce her. De taper aldri hjemme og vi slo dem her, sier Hodgson.

David Ngog var til tider hjelpesløs på topp for de helrøde, men han fikk et par gode muligheter i starten av andreomgangen.

Først da Joe Cole slo inn fra høyreside og Ngog headet fra fem meter - like utenfor. Fem minutter seinere dro han seg løs utenfor boksen, men skuddet fra 16 strøk stolpen.

Etter denne gode Liverpool-starten på omgangen gikk kampen igjen inn i et langt gjesp, helt til oppgjøret var seks minutter unna ekstraomganger.

Glen Johnson slo inn fra høyresida og Remzi Giray Kacar kastet seg fram for å blokkere - men han styrte i stedet ballen i eget mål.

I sluttminuttene måtte tyrkerne satse alt framover, noe som førte til at Dirk Kuyt kunne sette inn Liverpools andre på en overgang.