Hodgson stempler Inters Mascherano-bud som en vits

Liverpool gadd ikke svare.

VIL VEKK: Javier Mascherano gikk denne uka til streik i håp om å tvinge gjennom en overgang til Barcelona. Siden har Inter meldt seg på i kampen, uten at Liverpool tar dem på alvor foreløpig. Foto: REUTERS/Phil Noble
VIL VEKK: Javier Mascherano gikk denne uka til streik i håp om å tvinge gjennom en overgang til Barcelona. Siden har Inter meldt seg på i kampen, uten at Liverpool tar dem på alvor foreløpig. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

|||(Dagbladet): Til tross for at Rafael Benitez skrev under på en avtale der han måtte avstå fra å fiske etter Liverpool-spillere, har Inter trappet opp jakten på Javier Mascherano de siste dagene.

Denne uka tikket det også inn en faks på Anfield fra den italienske giganten - men den havnet trolig rett i søppelbøtta.

Ifølge Daily Mail tilbød Inter rundt 60 millioner kroner pluss Sulley Muntari i bytte for Mascherano. Liverpool skal ikke engang ha tatt seg bryet med å besvare henvendelsen.

- Vi mottok en faks om Mascherano, men det var en vits. Det var ikke fnugg av sjanse for at vi i det hele tatt ville vurdere den. Det var bare for å vise at Benitez ønsker spilleren, sa Roy Hodgson etter gårsdagens 2-1-seier borte mot Trabzonspor, ifølge BBC.

Ville ikke ødelegge overgangen
Liverpool betalte ca. 180 millioner kroner da de hentet argentineren permanent fra West Ham, og verdsatter ham til nærmere 250 millioner kroner nå.

Den prisen er verken Inter eller Barcelona tilsynelatende villige til å betale.

Enten det er et forhandlingsutspill eller ikke varsler Hodgson at han er beredt til å bruke Mascherano framover om ikke interessentene kommer med et forbedret bud - selv om argentineren gikk til streik foran mandagskampen mot Manchester City.

- Jeg håper inderlig at det blir en avklaring i løpet av de neste dagene, men jeg aner ikke hva utfallet blir. Jeg ønsker ikke å si at han har spilt sin siste kamp for Liverpool. Forhandlinger pågår mellom klubbene og om han hadde spilt i Europa League hadde det kanskje ødelagt overgangen, og jeg ønsket ikke å gjøre det mot spilleren, sier Hodgson.

Benitez avviser kritikken
Søndagens hjemmekamp mot West Bromwich kan imidlertid bli en annen historie. Om Mascherano spiller blir det interessant å se hvilken mottakelse han får av fansen.

Uttalelsene til Hodgson tyder på at løpet er kjørt for Inter.

- Til søndag bør jeg vite om han skal spille for Liverpool eller Barcelona denne sesongen, sier Liverpool-manageren.

Rafael Benitez avviste for øvrig beskyldingene fra Hodgson på en pressekonferanse torsdag, med tanke på at han skal ha lagt ut agn etter Dirk Kuyt og Javier Mascherano.

- Jeg har ingen innflytelse over spillerkjøp i Inter. Her i Italia er jeg bare trener, ikke manager, og det er jeg tilfreds med. Spillerkjøp er en sak for sportsdirektøren og styreformannen. Jeg konsentrerer meg om jobben på treningsfeltet og kampledelse, sa Benitez.

PS! Dirk Kuyt avviste i går spekulasjoner om at han ønsker seg vekk fra Anfield. - Min framtid er i Liverpool, sa han ifølge The Guardian.

HÅPER FORTSATT Å BEHOLDE MASCHERANO: Roy Hodgson har et håp om å bruke argentineren til søndagens hjemmekamp mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Osman Orsal
HÅPER FORTSATT Å BEHOLDE MASCHERANO: Roy Hodgson har et håp om å bruke argentineren til søndagens hjemmekamp mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Osman Orsal Vis mer