Hodgson tester ny kaptein mot Norge

Kapteinsduoen har gitt seg.

 NY KAPTEIN:  Roy Hodgson må utnevne en ny England-kaptein etter at kaptein Steven Gerrard og visekaptein Wayne Rooney har gitt seg på landslaget. Det blir trolig Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
NY KAPTEIN: Roy Hodgson må utnevne en ny England-kaptein etter at kaptein Steven Gerrard og visekaptein Wayne Rooney har gitt seg på landslaget. Det blir trolig Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Damir SagoljVis mer

I september spiller England treningskamp mot Norge. Da starter Roy Hodgson gjenoppbyggingen av det engelske fotballandslaget etter den gedigne nedturen i Brasil.

Hodgson har mye å rette på hos den engelske landslaget. Skal den stolte fotballnasjonen reise seg etter VM-fadesen i sommer? Startskuddet for gjenreisingen går når England møter Norge på Wembley 3. september.

Før kampen må han også ta en viktig avgjørelse om hvem som skal lede det engelske landslaget ute på banen.

- Det var ikke lett for Steven Gerrard å snu ryggen til England. Frank Lampard er visekaptein og så har du Wayne Rooney. Jeg har nesten valgt kapteinen. Personen som er kaptein mot Norge, vil bli personen som jeg velger til å være kaptein i 2016, sier Hodgson til Sky Sports.

Det blir trolig Rooney.

Må gjenoppbygge laget Interessen for det engelske landslaget har trolig aldri vært lavere på den britiske balløya etter den store nedturen i Brasil. Landskampen mot Norge kan bli den dårligst besøkte kampen i Englands landslagshistorie.

- Vi har mye gjenoppbygging å gjøre. Ikke bare av laget, men også å bygge opp all troen folk har vist oss, sier Hodgson.

Han er takknemlig for støtten laget fikk under mesterskapet. Den erfarne manageren har tro på at ting vil endre seg for det engelske landslaget i EM om to år.

- Vi følte folket var bak oss og som oss selv trodde at VM kunne bli en bra turneringen for oss, men det ble en dårlig. Som et resultat av det, må vi ser fram mot 2016 og sikre at vi ikke tillater at det skjer igjen, sier den tidligere Viking-treneren.

Tror han er rett mann På tross av de dårlige resultatene i VM, er Hodgson sikker på at han har det som skal til for å lede England i riktig retning igjen.

- Faktum er at jeg er ganske enkelt gir fra meg jobben når jeg tror arbeidsgiveren min ikke vil ha meg her, spillerne ikke har respekten som kreves og ikke ønsker å fortsette å spille for meg. Når det øyeblikket kommer, er det på tide å slutte, sier Hodgson.

(NTB)