Hodgson trekker seg med umiddelbar virkning etter tapet mot Island

Ferdig som England-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): England-sjef Roy Hodgson trekker seg med umiddelbar virkning etter at lagets hans - helt sensasjonelt - tapte 2-1 for Island i åttedelsfinalen i EM i kveld.

Det sier han på pressekonferansen etter oppgjøret. 68-åringen leste opp et forhåndsskrevet (!) budskap.

- Kontrakten min går ut etter EM, og nå er det på tide at noen andre får ansvaret for dette unge, sultne og fantastisk talentfulle mannskapet, sier 68-åringen.

Roser spillerne

- Spillerne har vært fantastiske og gjort alt som vi har forventet av dem. Da jeg tok over fikk jeg høre at spillerne ikke var interesserte i å gi alt for landet sitt, men jeg har ikke opplevd det sånn. Disse spillerne elsker å representere landet sitt, og de har gitt alt hele veien. De har vært fantastiske og gjort alt som vi har forventet av dem .

Hodgson avslører at også assistenttrenerne, Gary Neville og Ray Lewington, trekker seg.

- Jeg vil takke dem for støtten og den jobben de har gjort i forberedelsene. Til slutt ønsker jeg å takke støtteapparatet, spillerne, FA (Det engelske fotballforbundet) og selvfølgelig fansen. Disse årene har vært en fantastisk reise, og det er en tid jeg vil se tilbake på med stolthet. Til slutt vil jeg takke dere i media, som har støttet meg disse fire årene.

- Sånt skjer

- Jeg ønsket ikke å avslutte med å gå ut av et mesterskap på denne måten, men sånt skjer, og det eneste jeg kan gjøre er å ønske laget lykke til framover, og jeg håper at vi får se et engelsk lag oppnå suksess i et mesterskap framover, sier Hodgson.

Da det ble klart at 68-åringen trekker seg, kom FA med en pressemelding. Der skriver forbundet blant annet:

- Vi støtter Roy Hodgsons beslutning om å trekke seg som England-sjef, og vi kommer til å diskutere alternativene umiddelbart.

- Nå gratulerer vi Island for å ha nådd kvartfinalen, og vi ønsker dem lykke til mot Frankrike i helga.

Hodgson tok over England kort tid før EM for fire år siden. Han maktet aldri å ta laget lenger enn til kvartfinale i et sluttspill.

Da han før Island-oppgjøret fikk spørsmål om Islands svenske suksesstrener Lars Lagerbäck, som han kjenner godt fra sin tid i skandinavisk fotball, svarte han:

- For å si det sånn, hans sjanse for å få en statue er jævla mye større min.

Det var nok en god analyse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer