TORRES-DOBBEL: Fernando Torres scoret to og senket Chelsea på søndag. Foto: TIM HALES / AP
TORRES-DOBBEL: Fernando Torres scoret to og senket Chelsea på søndag. Foto: TIM HALES / APVis mer

Hodgson tror ikke eierne gir ham Torres-hjelp

Vil fortsatt beskytte spissen.

Åtte kamper: Følg kveldens kamper i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Etter en høst med bråk på styrerommet og trøbbel på banen, er det igjen bedre harmoni på Anfield.

De nye eierne er på plass, synger «You'll Never Walk Alone» sammen med fansen på tribunen og Liverpool har til og med begynt å vinne igjen.

Roy Hodgsons menn er nå bare fem poeng bak en 3. plass i Premier League.

Januar-usikkerhet Torsdag viste Steven Gerrard klasse da han kom inn mot Napoli og scoret tre mål. Søndag ble Fernando Torres den store helten, da han med to scoringer senket Chelsea.

Spanjolen skaper likevel hodebry for Liverpool-manageren. Skadehistorikken gjør at Hodgson må bruke ham med måte - og Anfield-bossen tror det kan bli vanskelig å få inn en ekstra spiss når januarvinduet åpnes.

- Jeg vet ikke hva vi vil ha muligheter til å gjøre i januar. Vi kan oppleve en situasjon hvor eierne - siden de vet at januarmarkedet er dårlig - vil avvente situasjonen. Så får vi heller satser mer til sommeren, sier Hodgson ifølge Liverpool Daily Post.

Det er dårlig nytt for Liverpool-fansen, som nok hadde håpet på en stjernespiss til på nyåret.

Vurderer Torres-hvile Slik situasjonen er nå kan Torres neppe spille alle kampene som venter Liverpool. Både han og Gerrard har stått over en del kamper i Europa League, for Premier League er hovedfokuset til Hodgson.

- Vi har forsøkt å beskytte ham så mye vi kan. I de europeiske kampene har Fernando og Steven vært de første jeg har villet spare, siden jeg vet av historien at tre kamper i uka kan være for mye for dem, sier Hodgson.

Liverpool møter Wigan i kveld og Stoke på lørdag.

- Torres vil nok ikke like det hvis jeg sparer ham i kveld med tanke på lørdagen, han vil spille hver gang han kan, sier manageren, som understreker at han ikke har mistet trua på David Ngog.

- Men det er vanskelig å dytte ham inn i en seriekamp når Fernando er frisk.

Reina-spekulasjoner Hodgson kan få utfordringer i motsatt ende av banen framover også. I går kom det rapporter om at Pepe Reina vurderer å forlate Liverpool til sommeren.

- Det er alltid rykter rundt slike ting, men det eneste jeg tenker på er at vi er veldig fornøyd med å ha ham her og forhåpentligvis blir han værende enda lenger enn det, sier Hodgson ifølge Press Association.

Reina signerte en ny langtidskontrakt med klubben i sommer, og manageren frykter ikke at denne skal bli brutt.

- Hvis han etter sesongen ikke lenger vil spille for Liverpool, får vi håndtere den situasjonen. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal ha en mening om dette sju-åtte måneder før det eventuelt blir tilfelle. Han er en fantastisk keeper og jeg håper han spiller for Liverpool i mange år framover.

TRENGER HVILE: Steven Gerrard og Fernando Torres Foto: PHIL NOBLE / REUTERS
TRENGER HVILE: Steven Gerrard og Fernando Torres Foto: PHIL NOBLE / REUTERS Vis mer