KALLER INN HJELP: Roy Hodgson proklamerte på dagens pressekonferanse at han tar med en idrettspsykolog til Brasil for å hjelpe det engelske landslaget med å prestere. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
KALLER INN HJELP: Roy Hodgson proklamerte på dagens pressekonferanse at han tar med en idrettspsykolog til Brasil for å hjelpe det engelske landslaget med å prestere. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB ScanpixVis mer

Hodgson vil bruke «sjimpanse-psykolog» for å redde VM for England

- Tar i bruk alle hjelpemidler.

(Dagbladet): På dagens pressekonferanse bekreftet Roy Hodgson at han vil benytte seg av en idrettspsykolog inn mot VM i Brasil.

Landslagssjefen har også tidligere sagt at han har vært villig til å kalle inn ekstern ekspertise for å få bukt med det engelske landslagets «forbannelse» når det kommer til straffekonkurranser.

Det samme sier han i dag.

- Vi må forsikre oss om at vi tar i bruk alle hjelpemidlene som finnes når det kommer til å prestere bedre, sier Hodgson ifølge The Telegraph.

Anerkjent mann Idrettspsykologen som skal jobbe med «Three Lions» er heller ingen hvem-som-helst.

Doktor Steve Peters har jobbet tett med Liverpool, og har i lengre tid hatt et spesielt godt forhold til klubbens kaptein Steven Gerrard.

Hodgson er glad for å ha fått Peters på plass.

SKADEFRYKT: - Han har hjulpet meg mye. Han hjalp meg spesielt tilbake i 2010 da en skade gjorde at jeg fryktet for karrieren min. Han kan ikke hjelpe deg med å ta en Cruyff-finte eller slå en 40-meters pasning, men han kan hjelpe deg å forstå hva som foregår inni hodet sitt, sier Gerrard ifølge BBC. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix
SKADEFRYKT: - Han har hjulpet meg mye. Han hjalp meg spesielt tilbake i 2010 da en skade gjorde at jeg fryktet for karrieren min. Han kan ikke hjelpe deg med å ta en Cruyff-finte eller slå en 40-meters pasning, men han kan hjelpe deg å forstå hva som foregår inni hodet sitt, sier Gerrard ifølge BBC. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er ikke en hvilken som helst psykolog. Det er Dr. Steve Peters som er en meget anerkjent mann på området. Han har en meget sterk CV etter å ha jobbet innenfor en rekke idretter, sier han.

- Det er noe vi har snakket om en stund, men det var viktig for oss å få inn riktig mann. Heldigvis lot Brendan (Rodgers, Liverpool-manager) meg snakke med Steve, og han har godtatt vår invitasjon.

«Sjimpanseparadokset» Og at Peters har en lang og imponerende CV er det ingen tvil om.

I tillegg til arbeidet med Liverpool, og nå England, har han jobbet med det britiske banesykkel-landslaget og Team Sky hvor Edvald Boasson Hagen sykler.

Peters har også laget en egen modell for å lære folk hvordan hjernen fungerer i praksis og hvordan man ved hjelp av denne kunnskapen kan maksimere resultatene innenfor idrett skriver Wikipedia.

Denne modellen (Sjimpanse-modellen) blir forklart i hans bok «The Chimp Paradox» (Sjimpanseparadokset), og omhandler også hvordan man skal forholde seg til dette i hverdagen.

- Hjulpet meg mye Steven Gerrard, som også deltok på pressekonferansen, omtalte også Peters i varme ordelag.

- Han har hjulpet meg mye. Han hjalp meg spesielt tilbake i 2010 da en skade gjorde at jeg fryktet for karrieren min. Han kan ikke hjelpe deg med å ta en Cruyff-finte eller slå en 40-meters pasning, men han kan hjelpe deg å forstå hva som foregår inni hodet sitt, sier Gerrard ifølge BBC.

HJULPET: Også tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy, som nå spiller under Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, har tidligere uttalt at Peters har hjulpet ham. Spesielt med å takle dødsfallet til hans venn og mentor Gary Speed. Foto: REUTERS/Tim Chong/NTB Scanpix
HJULPET: Også tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy, som nå spiller under Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, har tidligere uttalt at Peters har hjulpet ham. Spesielt med å takle dødsfallet til hans venn og mentor Gary Speed. Foto: REUTERS/Tim Chong/NTB Scanpix Vis mer

- Dersom spillerne tror på det han driver med, så er han den absolutt beste. Han har hjulpet meg mye med mentale forberedelser, og formen min har vært bedre og mer stabil etter at jeg begynte å jobbe med ham.

Også tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy, som nå spiller under Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, har tidligere uttalt at Peters har hjulpet ham. Spesielt med å takle dødsfallet til hans venn og mentor Gary Speed.

- Jeg snakker mer med folk enn jeg noen gang har gjort i hele mitt liv. Jeg er klar over menneskene jeg trenger å omgi meg med, og jeg har mer fokus på hvor jeg vil være i livet mitt og hva slags person jeg vil være overfor andre, sa Bellamy til The Telegraph i 2012.

OL-MESTER: I tillegg til arbeidet med Liverpool, og nå England, har Peters jobbet med det britiske banesykkel-landslaget (her representert ved Chris Hoy) og Team Sky hvor Edvald Boasson Hagen sykler. AFP PHOTO / Mark Gunter / NTB Scanpix
OL-MESTER: I tillegg til arbeidet med Liverpool, og nå England, har Peters jobbet med det britiske banesykkel-landslaget (her representert ved Chris Hoy) og Team Sky hvor Edvald Boasson Hagen sykler. AFP PHOTO / Mark Gunter / NTB Scanpix Vis mer