Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hodgsons VM-mareritt ble virkelig

Ordføreren i Englands VM-by: - Hodgson ikke velkommen.

 MISFORNØYD:  England-manager Roy Hodgson skulle ønske de havnet i en annen VM-by. Her sammen med Nederland-amanger Louis van Gaal under dagens trekning. Foto: NTB Scanpix.
MISFORNØYD: England-manager Roy Hodgson skulle ønske de havnet i en annen VM-by. Her sammen med Nederland-amanger Louis van Gaal under dagens trekning. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): England ønsket seg nok en vesentlig lettere gruppe enn hva de endte opp med. I steden havnet de i dødens gruppe med Italia, Uruguay og Costa Rica.

Fotballspillerne fra balløya møter Italia i den første kampen. I kamp to venter superduoen Luis Suarez og Edinson Cavani. Det vil si at uten en god start, så kan engelskmennene være ute før de møter Costa Rica i den tredje VM-kampen.

- En tøff pulje, men hva så? Hvis vi ønsker å vinne må vi slå de beste lagene uansett, tvitret Arsenal-stjernen Jack Wilshere.

Et annnet moment er at engelskmennene må spille i Manaus, nord i Brasil. Et sted Roy Hodgson håpet å unngå.

- Ikke velkommen Manaus er hovedstaden i delstaten Amazonas. Og det er klimaet i byen den tidligere Viking-treneren frykter.

- Klimaet i Manaus er et problem, fortalte Hodgson engelske medier denne uken ifølge The Guardian.

- Manaus er stedet vi ønsker å unngå, mens Porto Alegre er stedet vi ønsker å spille, forteller den engelske landslagssjefen.


- Manaus vil være et vanskelig sted å spille for alle, inkludert de søramerikanske nasjonene, men for de nordeuropeiske spillerne er det litt verre.

Ordføreren i byen har fått med seg Hodgsons uttalelser.

- Vi ser helst at England ikke kommer. Vi håper på et bedre lag med en trener som er mer høflig og fornuftig, forteller Arthur Virgilio, ordfører i Manaus, og kommer med enda et stikk i retning Hodgson:

- Han er en av få i verden som ikke er nysgjerrig rundt Amazonas, og som ikke ønsker å kjenne til Manaus.

England vil spille sin første kamp mot Italia i Manaus, før de beveger seg videre til Sao Paulo og Belo Horizonte.

- Det er en tøff gruppe, ingen tvil. Det er nesten som ha to førstessedede lag, sier Hodgson til BBC etter trekningen. 

 HER SKAL ENGLAND SPILLE:  Arena da Amazonia er banen England skal spille sin kamp mot Italia. Foto: Jose Zamith de Oliveira Filho/NTB Scanpix.
HER SKAL ENGLAND SPILLE: Arena da Amazonia er banen England skal spille sin kamp mot Italia. Foto: Jose Zamith de Oliveira Filho/NTB Scanpix. Vis mer

Han er glad for at de møter et annet europeisk lag i Manaus.

- Vi kjenner Italia godt. Klimaet i Manaus er tøft, men for to europeiske lag blir forholdene like, fortsetter sjefen.

- Spennende kamper Verdens dyreste fotballspiller, Gareth Bale, la heller ikke skjul på at engelskmennene har en tøff oppgave foran seg.

- Gruppen til England ser tøff ut, men noen spennende kamper i venter. Portugal-Tyskland og Spania-Nederland spesielt, tvitret Real Madrid-spilleren, som selv ikke skal spille i mesterskapet.