DANIEL HOELGAARD: Knep andreplass på andre etappe av Tour de Bretagne. (Foto: Frank Wøien Mo)
DANIEL HOELGAARD: Knep andreplass på andre etappe av Tour de Bretagne. (Foto: Frank Wøien Mo)Vis mer

Hoelgaard med andreplass i Tour de Bretagne

Men en taktisk tvist fra Team Joker ble dagens snakkis.

Daniel Hoelgaard knep andreplass på andre etappe av Tour de Bretagne etter avansert taktisk sykling fra Team Joker. Andreas Aas Stien beholder ledertrøyen.  

- Det var en hard trasé i dag, så mange av de andre lagene startet nok med tanke på at vi skulle kontrollere etappen, sier Gino van Oudenhove, sportsdirektør i Team Joker til procycling.no

Utradisjonelt
Fremfor å slippe et lite brudd og bruke laget for å bevare ledertrøyen til Stien på den 17 mil lange og kuperte etappen, valgte Joker-laget å være med på støtingen. Det skapte en ti mil lang inngang på rittet, før Vegard Stake Laengen fikk gå i et brudd på 13 ryttere.   

- Vi var med på alle bruddforsøk for å sette press på Wallonie Brussel og BMC-laget. Da Laengen fikk to minutters ledelse, og BMC ikke hadde noen ryttere med,  måtte de taue de siste sju. Så det ble en veldig hard dag, men den ble hard for alle. Og det var planen, sier Oudenhove.  

Forvirrer resten

Bruddet ble hentet like før mål, men Matej Mugerli fra bruddet støtet før sammensmeltingen og klarte å holde unna. Med litt mindre nøling, hadde de klart en ny etappeseier, tror van Oudenhove.  

- Hadde vi hatt radiokontakt, tror jeg det ville blitt en ny seier, sier van Oudenhove og opplyser om at det ble litt nøling på slutten.  

- Hvordan reagerer de andre lagene når dere løser det å ha ledertrøya på denne måten?
 

- Vi forvirrer de helt, og jeg tror nok vi knekker moralen til de også. Så jeg vil tro det er mange som får høre det dag. Vi var med på nesten alt som skjedde, og det ble kjørt med 46 i snitt på de første ti milene, sier Van Oudenhove.  

Odd Christian Eikng ble nummer tretten, mens Laengen fulgte tre plasser bak. Norske Team Sparebanken sør kjører også rittet og hadde fjerdeplass i sammendraget før etappen, men hadde ingen ryttere blant de tjue beste på andre etappe.

Tour de Bretagne har sju etapper, og avsluttes 1. mai.